Ankara merkezli 5 Türk şirketi, dünya savunma sanayi listesine girdi

Farklı kategorilerde iş hayatını sürdüren Türk şirketler bireysel başarılarına ek olarak dünya genelinde de önemli kazanımlar elde ediyor. Çalışmaları ve ortaya koydukları programlar ile takdir toplayan şirketlerimiz bir başarıya daha imza attı.

Ankara merkezli 5 Türk şirketi, dünya savunma sanayi listesine girdi

Türkiye'nin özellikle son yıllarda savunma sanayisi konusunda yaptığı atılımlar dikkatlerden kaçmıyor. Türk Silahlı Kuvvetleri başta olmak üzere kolluk kuvvetlerinin gücüne güç katan projeler gerçekleştiren şirketler, üretimlerini dış ülkelere de satarak sektörde payını artırıyor.

Ankara merkezli 5 Türk şirketi, dünya savunma sanayi listesine girdi

Ülkemizin bu konuda geldiği nokta bir gelişme daha ile gözler önüne serildi. Dünyanın en iyi ilk 100 sanayi şirketi listesinde 5 adet Türk firmasının yer aldı. Bu şirketler Aselsan, Türk Havacılık Uzay Sanayi, Roketsan, MKE ve Asfat oldu. MKE bu sene listede ilk defa yer aldı ve listeye 84. sıradan girdi. Söz konusu listede Aselsan 42, Türk Havacılık Uzay Sanayi 50, Roketsan 71 ve Asfat 94. sırada yer aldı.

Ankara merkezli 5 Türk şirketi, dünya savunma sanayi listesine girdi - Resim : 2

ATO BAŞKANI BARAN'DAN TEBRİK PAYLAŞIMI

Şirketlerin bu başarısı ile ilgili bir kutlama mesajı da Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran'dan geldi. Şirketlerin tamamının merkezinin Ankara'da olduğuna dikkat çeken Baran "Dünya’nın en prestijli savunma sanayi listesi olarak kabul edilen Defense News Top 100'e giren Türk şirketi sayısının 5’e yükselmesi göğsümüzü kabarttı. Listedeki şirketlerin tamamının Ankara merkezli olmasından ise ayrıca gurur duyduk. Tüm firmalarımızı canı gönülden kutluyorum" şeklinde konuştu.

Şirketlerimizin ticaret hacimleri, marka değerleri ve ortaya koydukları işlerin uluslararası kuruluşlar tarafından takdir edilmesi büyük önem taşıyor. Büyük başarıya imza atan Türk şirketleri çalışmalarını aynı yoğunlukta sürdürüyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER