AKK Başkanı Yılmaz'dan yeni eğitim öğretim yılına ilişkin mesaj

2024 - 2025 Eğitim Öğretim Yılının başlayacak olması ile beraber tebrik mesajları da art arda geldi. Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz da yeni eğitim öğretim yılıyla ilgili değerlendirmede bulunarak bir mesaj yayımladı.

AKK Başkanı Yılmaz'dan yeni eğitim öğretim yılına ilişkin mesaj

Milyonlarca öğretmen ve öğrenci için 2024 - 2025 Eğitim Öğretim yılının ilk ders zili, 9 Eylül 2024 Pazartesi günü çalacak. Yeni eğitim öğretim yılına ilişkin önemli mesajlar gelmeye devam ederken bir mesaj da Ankara Kent Konseyi (AKK) Başkanı Halil İbrahim Yılmaz yayımladı.

AKK Başkanı Yılmaz, yeni eğitim öğretim yılına ilişkin başarılar dilerken eğitimin önemine de dikkati çekti.

“EĞİTİM VE ÖĞRETİM, ULUSLARIN VARLIĞI VE GELECEĞİ İÇİN EN ÖNEMLİ HAYATİ UNSURLARINDAN BİRİDİR''

AKK Başkanı Yılmaz yayımladığı mesajında 2024 - 2025 eğitim-öğretim yılına ilişkin değerlendirmede bulundu. AKK Başkanı Yılmaz, “Eğitim ve öğretim, ulusların varlığı ve geleceği için en önemli hayati unsurlarından biridir. Eğitim birliği ve fırsat eşitliği, aklın ve bilimin ışığında yükselen nesiller yetiştirmenin vazgeçilmezidir.'' ifadelerine yer verdiği açıklamasında Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün sözüne atıfta bulunarak, ''Ülkemizin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi: ‘Eğitim, bir milleti ya özgür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır ya da esaret ve sefalete terk eder.’ Geleceğin güvencesi olan sağlam temellere dayalı yerli ve milli eğitimin tek güvencesi de öğretmenlerdir.'' sözlerine yer verdi.

AKK Başkanı Yılmaz'dan yeni eğitim öğretim yılına ilişkin mesaj

AKK Başkanı Yılmaz, ''Bu itibarla Ankara’mızda bulunan 3 bin 472 okulda 1 milyon 95 bin öğrenci ve 78 bin 289 öğretmen ile ülkemiz genelinde, 74 bin okul ve 750 bin derslikte, 20 milyona yakın öğrenci ile 1 milyon 200 bin öğretmenin ders başı yapacağı 2024 - 2025 Eğitim ve Öğretim Yılının tüm eğitim camiamıza, başta öğretmenlerimiz olmak üzere, öğrenci ve velilerimize başarılar getirmesini diliyoruz.” diyerek mesajını sonlandırdı. 9 Eylül Pazartesi günü okullarda yeni eğitim öğretim yılı start vermiş olacak.

SONRAKİ HABER