2024 asgari ücretine iş dünyasından ilk açıklamalar!

Milyonlarca çalışanın merakla beklediği 2024 asgari ücreti, dün akşam Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından açıklandı. Açıklanan asgari ücret zammı ardından iş dünyasından ilk açıklamalar da geldi.

2024 asgari ücretine iş dünyasından ilk açıklamalar!

7 milyondan fazla çalışanın ve dolaylı olarak da tüm Türkiye'nin etkilendiği 2024 yılı asgari ücreti Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından açıklandı. Işıkhan, 11 bin 402 lira olan asgari ücretin 17 bin 2 liraya yükseldiğini duyurdu.

Açıklanan 2024 yılı asgari ücreti ardından ise iş dünyasından ilk açıklamalar geldi. İş dünyasının önde gelen isimleri, asgari ücret zammına ilişkin değerlendirmede bulundu.

İşte iş dünyasının önde gelen isimlerinin asgari ücret açıklamaları:

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu

2024 asgari ücretine iş dünyasından ilk açıklamalar!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, yeni asgari ücretin Türkiye'ye ve millete hayırlı olmasını dilerken, gelir vergisi dilimlerinin de yukarıya doğru güncellenerek çalışanların alım gücünün arttırılması gerektiğini söyledi. Hisarcıklıoğlu, ‘’Asgari ücret ülkemize ve milletimize hayırlı olsun. Gelir vergisi dilimleri de yukarıya doğru güncellenerek çalışanların alım gücü artırılmalı. Bizim gündemimiz üretim, yatırım, istihdam ve ihracat. Ülkemizin üretim gücünün korunması ve firmaların sürdürülebilirliğinin zarar görmemesi için enflasyonla mücadele kararlı bir şekilde sürmeli, reel sektöre destekler artırılarak devam ettirilmeli.'' dedi.

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran

2024 asgari ücretine iş dünyasından ilk açıklamalar! - Resim : 2

ATO Başkanı Gürsel Baran, asgari ücretin diğer ücretler için temel teşkil etmesinin önemine vurgu yaparak, ‘’Asgari ücret, diğer ücretler için temel teşkil etmesi, üretim ve iş maliyetlerini etkilemesi nedeniyle işçilerin yanı sıra, işverenleri ve kamuyu da etkileyen önemli bir rakam.'' ifadelerini kullandı.

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Seyit Ardıç

2024 asgari ücretine iş dünyasından ilk açıklamalar! - Resim : 3

ASO Başkanı Seyit Ardıç, üretimde sürdürülebilirliğin önemine değinirken, üretmeye ve istihdam yaratmaya devam edeceklerini söyledi. Ardıç, ‘’Üretimde sürdürülebilirlik için yatırım kredileri ve teşviklerin hedefe ulaşana kadar süreklilik arz etmesi gerekiyor. Her fabrika bir kaledir şiarıyla çalışmaya, üretmeye ve istihdam yaratmaya devam edeceğiz.'' diye konuştu.

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç

2024 asgari ücretine iş dünyasından ilk açıklamalar! - Resim : 4

İTO Başkanı Şekib Avdagiç, yeni asgari ücretin çalışanlara ve bütün ülkeye hayırlı olmasını dileyerek, ‘’2024 yılına ilişkin asgari ücretin çalışanlarımızın refahına, firmalarımıza ve ülkemizin kalkınmasına olumlu katkılar vermesini diliyorum. Hayırlı olsun.'' açıklamasında bulundu.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER