2023 yılı vergi rekortmenleri listesi paylaşıldı! Zirve yine aynı kaldı

Türkiye ekonomisinin en temel kaynağını vergilerin oluşturduğu biliniyor. Bir vatandaşlık görevi olarak vurgulanan vergiler konusunda sık sık bu durumun önemine vurgu yapılıyor.

2023 yılı vergi rekortmenleri listesi paylaşıldı! Zirve yine aynı kaldı

Ülkemizde her sene en çok vergiyi veren kimseler sonraki dönemlerde açıklanan liste ile kamuoyuna tanıtılarak onurlandırılıyor. Bu kapsamda Gelir İdaresi Başkanlığı 2023 yılının vergi rekortmenlerinin kim olduklarına dair bir açıklama yaptı.

Açıklanan listeye göre 2023 yılının en çok vergi veren ismi Selçuk Bayraktar oldu. Türkiye'nin yerli ve milli savunma sanayi kalkınmasında başı çeken isimlerden Bayraktar geçen sene olduğu gibi bu senede 1. sırada yer aldı.

ABİ KARDEŞ ZİRVEDE YER ALDILAR

Özellikle İHA ve milli savaş uçakları yapımları ile akılda kalan Baykar'ın Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar'ın ardından ikinci sırada abisi geldi. Kardeşi Selçuk Bayraktar gibi Baykar'da üst düzey görevler alan ve Baykar'da Savunma Genel Müdürü olan Haluk Bayraktar vergi rekortmenleri sıralamasında 2. oldu. Haluk Bayraktar üst üste 3. defa Türkiye'nin en yüksek gelir vergisi ödeyen 2. kişisi olarak önemli bir başarıya imza attı.

Listenin üçüncü sırasında ise Rahmi Koç yer aldı. 93 yaşındaki Koç mesleki yaşantısından son 20 yıldır uzakta olmasına karşın 2023 yılının en çok vergi veren 3. kişisi olmayı başardı. Kurumlar düzeyinde ise zirvede bankalar yer aldı. Geçen yılın kurumlar vergisi rekortmenleri sırasıyla Ziraat Bankası, Garanti Bankası ve Akbank oldu.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER