Haymana'da Hıdırellez şenlik havasında kutlandı

Haymana’da, belediyenin düzenlediği bir Hıdırellez programı yapıldı. Programda, Hıdırellez şenlik havasındaki etkinliklerle kutlandı.

Her yıl 5-6 Mayıs tarihleri arasında, ağırlıklı olarak Orta Doğu, Orta Asya ve Balkanlarda kutlanan mevsimlik bir bayram olan Hıdırellez kutlamaları, Haymana’da büyük bir coşku ve şenlik havasında geçti. Hızır ve İlyas Peygamber’in yeryüzünde buluştukları gün olması sebebiyle önemli bir anlamı da olan bu özel 2 günde, Haymana Belediyesi vatandaşları için özel etkinlikler düzenledi.

Özellikle gerçekleşmesi en çok istenen dileklerin bir kağıda yazılması ve duaların edilmesi gibi ritüellere sahip Hıdırellez için, Haymana Belediyesi de, halka birlikte şenlik havasında geçen etkinlikler gerçekleştirirken, türkü ve halaylarla dolu coşku ve şenlik havasında bir atmosfer yarattı.

BİRLİK VE BERABERLİĞİN GÖSTERGESİ

Haymana'da Hıdırellez şenlik havasında kutlandı

Haymana Belediyesi, Hıdırellez kapsamında yapılan etkinliklerin özetini içeren bir videoyu da sosyal medya hesapları üzerinden paylaştı. Videoda Haymana Belediye Başkanı Levent Koç, açılış konuşmasında Hıdırellez’in birlik ve beraberliğin göstergesi olduğuna vurgu yaparak şunları söyledi:

“Baharın yeniden uyanışı, baharla birlikte vücut bulan taze hayatın simgesi, birlik ve beraberliğimizin göstergesi Hıdırellez Şenliği’mize hepiniz hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. Bizler Haymana olarak bir mozaik izledik. Her türlü renk Haymana topraklarında bir araya geldi. Ve yıllarca kardeşlik, birlik ve beraberlik çerçevesinde hayatını idame ettirdi. Ve bugün bizler güzel olan her şeyin devamını sağlayacağımıza dair söz verdik.

Güzel bir gelenek, güzel bir birlik ve beraberlik örneği olan Hıdırellez şenliklerimize devam etme kararı aldık.“

HIDIRELLEZ ŞENLİĞİ TÜRKÜ VE HALAYLARLA KUTLANDI

Haymana Belediyesi’nin gerçekleştirdiği Hıdırellez Şenliği etkinliğini içeren kolaj videoda, Levent Koç halkla birlikte halay çekerken, bir yandan da davullar ve bağlamalar çalındı, vatandaşlar ateşin üzerinden atladı.

SONRAKİ HABER