Haymana Belediye Başkanı Koç'un tarih ve termal turizm hedefi

Ankara'nın Haymana ilçesinin termal ve tarih turizmi açısından gelişmesi, tanınması için Haymana Belediyesince çalışmalara başlandı. 'Gülümse Haymana' sloganıyla harekete geçen Haymana Belediye Başkanı Levent Koç, ilçeyi hak ettiği değere kavuşturacaklarını söyleyerek önemli bilgiler verdi.

Haymana Belediye Başkanı Koç'un tarih ve termal turizm hedefi

Başkentin tarihi ve turizme elverişli mekanlarının hayata kazandırılması için Ankara'nın ilçe belediyelerinin çalışmaları devam ediyor. Bu çerçevede Haymana Belediyesinden yeni bir açıklama gelirken ilçenin turizm değerinin artırılmasının hedeflendiği bildirildi.

Haymana Belediyesi ilçede 'Gülümse Haymana' sloganıyla çalışmalarına başlarken önemli bir açıklamaya yer verildi. Haymana Belediye Başkanı Levent Koç, inşaatı devam eden Cimcime Sultan Kaplıcasını yıl sonunda bitirmeyi hedeflediklerini ve termal turizmde Haymana'yı hak ettiği değere kavuşturacaklarını belirtti.

HAYMANA BELEDİYE BAŞKANI KOÇ: "HAYMANA'YI TARİH VE TERMAL TURİZMDE FARKLI BİR YERE GETİRECEĞİZ”

Ankara'nın Haymana ilçesinin turizm potansiyelini harekete geçirmek için çalışmaların başladığını belirten Haymana Belediye Başkanı Koç, dünyanın en şifalı kaplıca suyuna sahip olan ilçenin bu doğal zenginliklerini daha geniş kitlelere tanıtmak için çeşitli projelerin hayata geçirileceğini iletti.

Haymana Belediye Başkanı Koç'un tarih ve termal turizm hedefi

Dünyanın en iyi termal suyuna sahip olduklarını ifade eden Haymana Belediye Başkanı Koç, turizm hedeflerinden bahsederken “Haymana kaplıcası dünyanın en iyi termal suyu'' dedi. Var olan bu potansiyeli en iyi şekilde kullanacaklarını belirten Başkan Koç, ‘’Bu bilimsel olarak da tescillenmiş. Elimizde işlenmeye hazır muhteşem bir değer var. Biz projelerimizle bu potansiyeli en iyi şekilde değerlendirip Haymana’yı hem yurt içinde hem de yurt dışında turizmde hak ettiği noktaya ulaştıracağız.

Haymana Belediye Başkanı Koç'un tarih ve termal turizm hedefi - Resim : 2

Bunun ilk adımı da yıl sonunda bitirmeyi hedeflediğimiz yeni kaplıca tesisimiz.'' ifadelerine yer verdi. İnşaatın tamamlanmasıyla birlikte hem Haymana hem de Ankara modern bir kaplıca tesisine kavuşacağını belirten Başkan Koç, ‘’Neden Ankara diyorum? Çünkü bizim ilk hedefimiz yanı başımızdaki Ankaralı hemşehrilerimizi Haymana’ya getirmek. Zamanla tüm Türkiye ve dünyanın her yerinden misafirlerimizi ağırlayacağız” ifadelerine yer verdi. Söz konusu hedef üzerinden çalışmaya devam edileceği kaydedildi.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER