Gündem

ALES 2024 Sonuçları açıklandı! ALES 2024 sonuçları sorgulama ekranı ALES 2024 Sonuçları açıklandı! ALES 2024 sonuçları sorgulama ekranı Geçtiğimiz günlerde yapılan ALES sınavına giren adayların sonuçlar için bekleyişi son buldu. ÖSYM yaptığı açıklama ile sınav sonuçlarının yayınlandığını duyurdu.
Meslektaşları katledilen öğretmenlerden protesto! Derslere girmeyecekler Meslektaşları katledilen öğretmenlerden protesto! Derslere girmeyecekler Geçtiğimiz günlerde İstanbul'da yaşanan olayda yabancı uyruklu bir gencin okul müdürünü katletmesi yurt genelinde büyük bir öfkeye neden oldu. Çalışma arkadaşlarını kaybetmekten dolayı büyük üzüntü duyan Türk Eğitim-Sen üyeleri tepki amaçlı derslere girmeme kararı aldı.
Din Kültürü Öğretmenliğine kaç kişi atanacak? Din Kültürü Öğretmenliğine kaç kişi atanacak? Öğretmen atama sayısı ve branş dağılımı açıklandı. 2024 yılı için yapılacak 20 bin öğretmen atamasının hangi branşlarda kaç kişi olacağı belli olurken Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmen atamalarına ilişkin yaptığı açıklama ile dikkati çekti. Bu çerçevede Din Kültürü Öğretmenliğine kaç kişinin atanacağı da belli oldu.
Ankara'da otopark sorunu arttı araç sayısı otopark sayısını aştı Ankara'da otopark sorunu arttı araç sayısı otopark sayısını aştı Özellikle de Kahramanmaraş depremi sonrasında yaşanan büyük göçten etkilenen Ankara'da nüfus ve dolayısı ile araç sayısı artarken otopark sorunu arttı.
Özgür Özel - Devlet Bahçeli görüşmesinde neler yaşandı? Özgür Özel - Devlet Bahçeli görüşmesinde neler yaşandı? CHP Lideri Özel geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmüştü. Partisinin yıllardır bir araya gelmediği isimler ile yan yana gelme politikasına devam eden Özgür Özel'in sıradaki durağı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli oldu.
MEB 20 Bin Öğretmen Ataması Branş bazında dağılımlar ve atama takvimi belli oldu MEB 20 Bin Öğretmen Ataması Branş bazında dağılımlar ve atama takvimi belli oldu MEB Bakanı Yusuf Tekin bugün kameralar karşısına geçerek 20 bin öğretmen ataması yapma kararı aldıklarını duyurdu. Bu gelişmenin ardından 20 bin kişilik kontenjanın nasıl dağıldığı ve sürecin nasıl ilerleyeceği araştırılmaya başlandı.
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin 20 bin öğretmen ataması yapılacağını açıkladı Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin 20 bin öğretmen ataması yapılacağını açıkladı Yüzbinlerce öğretmen adayı dün akşam merakla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kabine sonrası kendileri ile ilgili yapacağı açıklamayı beklemeye başlamıştı. Yapılan açıklamada ise MEB Başkanının yapacağı bakanlar arası görüşme sonrası söyleyeceği sözler işaret edilmişti.
Milli Muharip Uçak KAAN ikinci defa gökyüzü ile buluştu Milli Muharip Uçak KAAN ikinci defa gökyüzü ile buluştu Türkiye'nin yerli ve milli savunma sanayi hamlesinin en önemli örneklerinden KAAN bugün bir test uçuşu daha gerçekleştirdi. Söz konusu olay kısa zamanda gündemde kendine yer edindi.
Öğretmen atamaları branş dağılımı ve takvimi belli oldu mu? Cumhurbaşkanı Erdoğan 2024 Öğretmen atamaları açıklaması Öğretmen atamaları branş dağılımı ve takvimi belli oldu mu? Cumhurbaşkanı Erdoğan 2024 Öğretmen atamaları açıklaması Yüzbinlerce öğretmen adayının merakla beklediği atama konusunda beklenen haber geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabine toplantısı sonrasında öğretmen atamaları hakkında son noktayı koydu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni müfredat ve öğretmen atamaları açıklaması Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni müfredat ve öğretmen atamaları açıklaması Milli Eğitim Bakanlığı yeni müfredatın taslağını kamuoyu ile paylaştı. "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" adı verilen müfredatta içerik sadeleştirildi, Türkçe ve matematik derslerine ilişkin önemli değişiklikler yapıldı. Bugün yapılan Kabine toplantısının sona ermesi ile beraber Cumhurbaşkanı Erdoğan'da yeni modele ilişkin açıklamalarda bulundu.
CHP Genel Başkanı Özel, CHP'li heyet ile idam edilen  Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ı andı CHP Genel Başkanı Özel, CHP'li heyet ile idam edilen Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ı andı CHP Genel Başkanı Özgür Özel, ve beraberindeki CHP'li heyet, Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın idam edilmelerinin 52. yılında Karşıyaka’da bulunan kabirlerinde gerçekleştirilen anmaya katıldı.
2024 Vekaletle Kurban Bağışı Fiyatı ne kadar? Diyanet İşleri Başkanlığı 2024 Vekaletle kurban fiyatları 2024 Vekaletle Kurban Bağışı Fiyatı ne kadar? Diyanet İşleri Başkanlığı 2024 Vekaletle kurban fiyatları Kurban Bayramının gelmesi ile beraber vatandaşlar kurbanlık fiyatlarını araştırmaya başladı. Kurbanını vekalet yolu ile kestirmek isteyenler için Diyanet İşleri Başkanlığı bu yılın kurban kesim fiyatlarını açıkladı.