Zafer Partisi ABB Başkan adayı Bartu Soral kimdir?

31 Mart yerel seçimlerine kısa bir süre kalırken ABB için Zafer Partisi'nin de adayı belli oldu. Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ tarafından partisinin ABB Başkan adayı Ümit Özdağ tarafından açıklandı. Peki, Zafer Partisi ABB Başkan adayı Bartu Soral kimdir?

Zafer Partisi ABB Başkan adayı Bartu Soral kimdir?

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) için partilerin belediye başkan adayları belli olmaya devam ediyor. Bugün Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ tarafından, Ulus'ta bulunan 1. TBMM önünde yapılan açıklamada partisinin ABB adayı Bartu Soral olarak duyuruldu.

Özdağ'ın açıklaması ardından Bartu Soral'ın hayatı ve siyasi kariyeri merak konusu oldu. Haber Ankara okurları için Soral'ın merak edilenlerini derledik…

BARTU SORAL KİMDİR?

Bartu SOral, 1970 yılında Ankara'da dünyaya geldi. İlk ve ortaöğrenimini Ankara'da tamamlayan Soral, ardından Kanada Saint Mary’s Üniversitesi İşletme Fakültesi'nde Finans Bölümü'nü kazandı.

Lisans eğitimini başarıyla tamamlayan Soral, Kanada Dalhousie Üniversitesi Ekonomi Bölümü'nde Kalkınma Ekonomisi alanında yüksek lisans yaptı. Polat Holding ve Koç Holding bünyesinde görev yapan Soral, 2003 yılında Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı'na (UNDP) katıldı. 2005 yılında Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Türkiye Program Müdürlüğü yapan Bartu Soral, UNDP’yi temsilen Avrupa Birliği, Dünya Bankası, IFAD, OECD gibi uluslararası kuruluşlarla Türkiye Cumhuriyeti’nin ilgili bakanlıkları ve kurumları arasındaki borçlanma ve proje yapılandırma görüşmelerini yönetmenin yanı sıra UNDP Program Müdürü olarak da faaliyet gösterdi.

2009 yılında BM'deki görevinden ayrılan Soral, Başkent Üniversitesi’nde ders verdi ve çeşitli gazetelerde köşe yazıları yazarak, söyleşi yapmış, konferans ve sempozyumlarda tebliğ sundu.

Uluslararası finansman arayışındaki şirketlere danışmanlık yapan Bartu Soral, halen Azerbaycan’da yatırımları bulunan ve Orta Asya ülkeleri ile iş birlikleri üstüne çalışıyor.

Bartu Soral, 31 Mart 2024 yerel seçimleri için Zafer Partisi'nden ABB Başkan adayı olarak duyuruldu.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER