Zafer Çoktan kimdir, nereli, kaç yaşında?

31 Mart 2014 yerel seçimlerine yönelik çalışmalar hız kesmeden devam ederken, AK Parti'nin açıklanmayan belediye başkan adayları ile ilgili çeşitli haberler de çıkmaya devam ediyor. Özellikle AK Parti teşkilatlarından öne çıkan isimlerin hayatları ve kariyerleri araştırılmaya başlanırken bu isimlerden biri de AK Parti Keçiören İlçe Başkanı Zafer Çoktan oldu. Peki, Zafer Çoktan kimdir, nereli, kaç yaşında?

Zafer Çoktan kimdir, nereli, kaç yaşında?

AK Parti'de öne çıkan isimlerden biri de Ankara'da Keçiören İlçe Başkanı Zafer Çoktan olmaya devam ediyor. Yerel seçimlere kısa bir süre kalırken siyasi partilerin il ve ilçe teşkilatlarındaki isimler de belediye başkan adaylığında öne çıkıyor. Çoktan da özellikle Keçiören'de öne çıkan isimler arasında yer alıyor.

Zafer Çoktan'ın adının yeniden gündem olmasıyla hayatı ve siyasi kariyeri araştırılmaya başlandı. Haber Ankara okurları için Çoktan'ın merak edilenlerini derledik.

ZAFER ÇOKTAN KİMDİR?

Zafer Çoktan, 1974 yılında, Ankara'nın Keçiören ilçesinde dünyaya geldi. İlkokuldan lise eğitimine kadar Keçiören'de yaşayan çoktan, lisans eğitimini almak için İstanbul'a gitti.

İstanbul'da İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni kazanan ve bölümünü başarıyla bitiren Çoktan, mezuniyeti ardından serbest avukatlık yapmaya başladı. 2014 yılında ise Ankara'da, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla AK Parti Keçiören İlçe Başkanlığı yapmaya başlayan Zafer Çoktan, bir dönem de Keçiören Belediyesi’nde AK Parti Meclis Üyeliği görevini yürüttü.

Üniversite yıllarında Refah Partisi ve Fazilet Partisi'nde çeşitli görevler üstlenen Çoktan, AK Parti'ye geçerek çalışmalarını yürüttü. Halen AK Parti Keçiören İlçe Başkanı olan Zafer Çoktan, evli ve 3 çocuk babasıdır.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER