Yüzüncü yıl hatıra parası nasıl alınır, Cumhuriyet yüzüncü yıl hatıra parası satışları başladı mı?

Türkiye Cumhuriyeti'nin yüzüncü yılı kapsamında Darphane tarafından hatıra parası basıldı. Söz konusu paraların basımının ardından vatandaşlar da bu paraların ne zaman, nasıl alınacağını merak etmeye başladı.

Yüzüncü yıl hatıra parası nasıl alınır, Cumhuriyet yüzüncü yıl hatıra parası satışları başladı mı?

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun yüzüncü yılı kapsamında Darphane'den sürpriz bir para basım haberi geldi. Cumhuriyet'in 100'üncü yılına özel 5 liralık madeni hatıra para basıldı. Tek seferlik 100 milyon adet basılan Cumhuriyet hatıra parasına ilişkin vatandaşlar da araştırmalarına başladı.

100'üncü yıla özel olarak yalnızca 100 milyon adet basılan Cumhuriyet hatıra parası ile ilgili olarak ''Cumhuriyet hatıra parası nereden ve nasıl alınır?'' sorularına yanıt aranmaya başladı. 100'üncü yıl hatıra parası özellikleri de merak konusu oldu.

100. YIL HATIRA PARASI NEREDEN VE NASIL ALINIR?

29 Ekim tarihinde satışa sunulan Cumhuriyet'in 100'üncü yılına özel 5 liralık madeni hatıra parası bir defaya mahsus 100 milyon adet basıldı. 100'üncü yıl hatıra parası nereden ve nasıl alınır sorusu araştırma konusu olmaya devam ediyor. Basılan hatıra paralar 30 Ekim 2023 tarihinden itibaren E-Mağaza web sitesinden ya da Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü Beşiktaş mağazasından temin edilebiliyor.

ankara-tasarim-17.jpg

100. YIL HATIRA PARASI ÖZELLİKLERİ

100. Yıl temalı 5 TL Tedavül Hatıra Paranın;

  • İç göbeğinde “Türkiye Yüzyılı” logosu kullanılmıştır. Logonun üzerinde “5” ibaresi, alt kısmında ise “TÜRK LİRASI” ibaresi bulunuyor.
  • Dış halkada sekiz köşeli “Selçuklu Yıldızı” motifi ve bu motifin dış hatlarının tekrarı kullanılarak derinlik kazandırılmıştır.

cumhuriyetin-yuzuncu-yilina-ozel-basilan-5-liraya-iliskin-duzenleme-resmi-gazetede-yayimland-001.jpg

  • Dış halkadaki Selçuklu yıldızının solunda “₺”, sağında ise “TC” sembolleri güvenlik unsuru olarak yer almaktadır.
  • Altta ise basım yılı “2023” tarihi yer almaktadır.
  • Ay ve yıldız dış halka ve göbeğin kesiştiği yere gelecek şekilde konumlandırılmıştır.
  • Paranın ağırlığı 8,25 gram, çapı ise 28,15 milimetredir.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER