Yurt Time spor projesi nedir, son başvuru ne zaman, sonuçları ne zaman açıklanacak 2024?

Gençlik ve Spor Bakanlığı son dakika duyurusu yaparak Yurt Time Spor projesi için başvuruları kabul etmeye başladıklarını duyurdu. Son başvuru tarihi ve e-Devlet başvuru linki belli oldu.

Yurt Time spor projesi nedir, son başvuru ne zaman, sonuçları ne zaman açıklanacak 2024?

Üniversitelerin açılmasıyla Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından ülke genelinde yer alan yurtlarda çalışmalar başlamış, yeni projeler peş peşe açıklanmıştı. Gençler tarafından yakından takp edilen proelerden biri de Yurt Time Spor projesi olarak öne çıkmıştı. Beklenen proje hakkında son dakika açıklaması geldi.

YURT TİME SPOR BAŞVURUSU NEREDEN, NASIL YAPILIR, SON BAŞVURU TARİHİ NE ZAMAN?

KYK tarafından yapılan duyuruda "20 Eylül Cuma günü sona erecek başvurular, e-Devlet ve biz uygulaması üzerinden alınıyor. Projeye, resmi kayıtlı olarak GSB yurtlarında barınan birinci sınıfın ikinci dönemi ve üstü sınıflarda eğitim gören öğrenciler başvurabiliyor.

Başvuruların öğrencilerin akademik başarı ve burs/kredi durumuna göre değerlendirildiği projede her yurda öğrenci kapasitesinin yüzde 1’i kadar kontenjan veriliyor. 1 Ekim – 31 Ocak tarihleri arasında birinci dönemi uygulanacak projede görev almak, öğrencinin burs veya kredisini etkilemiyor. Proje kapsamında gençler idare asistanlığı, çamaşırhane sorumluluğu, kütüphane sorumluluğu, yemekhane sorumluluğu gibi ağır iş gerektirmeyen görevlerde yer alacak." ifadelerine yer verildi.

Yurt Time spor projesi nedir, son başvuru ne zaman, sonuçları ne zaman açıklanacak 2024?

Haftalık en fazla 40 saat çalışacak olan öğrenciler yurt işleyişine katkı sunacak öğrenciler aynı zamanda ek gelir elde etme imkanı da kazanacaklar. Kamuda staj yapmış olacak öğrenciler çalışma hayatına da adım atarak kariyerlerine başlamış olacaklar. Başvurular e-Devlet üzerinden yapacaklar.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER