Yurt dışı çıkış harcına da zam geldi! Her sene biraz daha artacak

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, en düşük emekli aylığını açıklarken yurt dışı çıkış harcının da yeni bir zamla değiştiğini belirtti.

Yurt dışı çıkış harcına da zam geldi! Her sene biraz daha artacak

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, bugün yaptığı açıklamada, vergi paketi taslağı çalışmaları kapsamında yurt dışı çıkış harcının da zamlandığını söyledi. Buna göre yurt dışı çıkış harcı 500 TL olarak belirlendi. AK Parti Grup Başkanı Güler, her yıl fiyatın yükseltileceğine de dikkat çekti.

Yurt dışına seyahat eden milyonlarca vatandaşı ilgilendiren kararla ilgili AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler açıklama yaptı. Bu kapsamda vergide adalet ve etkinliği artırmayı hedefleyen vergi paketi taslağı çalışmalar çerçevesinde 150 TL olan yurt dışı çıkış harcı 500 TL’ye çıkarıldı.

YURT DIŞI ÇIKIŞ HARCINA YÜZDE 230 ZAM!

Vergide adalet ve etkinliği artırmayı amaçlayan vergi paketi taslağına çalışmalar tamamlandığı açıklandı. Bu paketin içinde yer alan yurt dışı çıkış harcı ise 500 TL olarak belirlendi.

Abdullah Güler, yurt dışına çıkış harcıyla ilgili yapmış olduğu açıklamada şunları söyledi: “Diğer taraftan yurt dışına çıkış harcını da makul bir seviyeye artırıyoruz. 500 TL olarak belirliyoruz. Böyle harç tutarı yeniden değerleme oranı ile artırılacaktır.”

150 TL’den 500 TL’ye çıkan yurt dışı çıkış harçlarının her sene biraz daha artması bekleniyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER