Yurt dışı çıkış harcı ne kadar oldu 2024, nasıl ödenir?

Yurt dışına seyahat edecek milyonlarca vatandaş, yurt dışı çıkış harcının ne kadar olduğunu merak ediyor. Bugün yapılan en düşük emekli maaş açıklamasında yurt dışı çıkış harcıyla ilgili de düzenlemeler yapıldı.

Yurt dışı çıkış harcı ne kadar oldu 2024, nasıl ödenir?

Tatilini yurt dışında geçirmek isteyenler, ya da gezmek ve akrabalarını ziyaret etmek için yurt dışına çıkacak milyonlarca Türk vatandaşı, yurt dışı çıkış harçlarının ne kadar olduğunu merak etti. Vatandaşlar internet üzerinde Yurt dışı çıkış harcı ne kadar oldu 2024? Yurt dışı çıkış harcı zam miktarı belirlendi mi? Yurt dışı çıkış harcı nasıl ödenir? gibi aramalar yapmaya başladı.

YURT DIŞI ÇIKIŞ HARCI NE KADAR OLDU 2024?

Yurt dışı çıkış harcı ne kadar oldu 2024, nasıl ödenir?

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler’in bugün en düşük emekli aylıklarına yönelik yaptığı açıklama sonrası yurt dışı çıkış harcının yeni miktarı da belirlendi. AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, bugün yaptığı açıklamada, vergi paketi taslağı çalışmaları kapsamında yurt dışı çıkış harcının da zamlandığına dikkat çekti.

Buna göre yurt dışı çıkış harcı 500 TL olarak belirlendi. AK Parti Grup Başkanı Güler, her yıl fiyatın yükseltileceğinin de altını çizdi.

Vergide adalet ve etkinliği artırmayı hedefleyen vergi paketi taslağı çalışmalar çerçevesinde 150 TL olan yurt dışı çıkış harcı 500 TL’ye yükseldi.

YURT DIŞI ÇIKIŞ HARCI NASIL ÖDENİR?

Yurt dışı çıkış harcı ne kadar oldu 2024, nasıl ödenir? - Resim : 2

Yurt dışına çıkacak Türk vatandaşları, yurt dışı çıkış harcını havalimanlarındaki otomat ve veznelerden, anlaşmalı bankalardan ve vergi dairelerinden kredi veya nakit yoluyla ödenebiliyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER