Yurt dışı alışveriş artık daha da zorlaştı: Karar resmi gazetede yayınlandı!

Yeni günün başlaması ile beraber güncel resmi gazete sayısı dijital ortamda paylaşıldı. Resmi Gazetede yayınlan bir karar ülke dışından ürün sipariş verenleri üzecek cinsten oldu.

Yurt dışı alışverişe büyük zam kararı Resmi Gazete'de yayınlandı!

Ülke ekonomisini iyileştirmek adına kaynak oluşturma hamleleri sık sık gündeme geliyor. Ticari ve sosyal hayatta yeni konulan kurallar ile paranın daha çok ülke içinde kalması amaçlanıyor.

LİMİT ARTIK DAHA AZ

Bu dönemde alınan bir karar ise çoğu vatandaşı memnun etmeyecek bir gelişme olarak göze çarptı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzaladığı kararnameye göre yurt dışından sipariş edilen ürünlere ek gümrük vergisi konuldu.

Yurt dışı alışveriş artık daha da zorlaştı: Karar resmi gazetede yayınlandı!

Ayrıca yurt dışından sipariş ettiği ürünün kendine daha hızlı gelmesini isteyenleri de zora sokacak bir adım atıldı. Kararda yurt dışı hızlı kargo alışveriş limitinin 150 Euro'dan 30 Euro'ya düşürüldü. Yani şu anda hızlı kargo ile 5.485,67 Türk Lirası limiti olan birisi 1.096,10 Türk Lirası limite sahip oldu.

KARGO VERGİLERİ YÜKSELTİLDİ

Kararda Avrupa Birliği ülkelerinden gelen kargolarda yüzde 18'den yüzde 30'a, yüzde 30'dan yüzde 60'a kadar bir vergi artırımı yapıldığı bilgisine yer verildi.

Yurt dışından alışveriş yapmayı çok daha zorlaştıran bu karar büyük tepkiye neden oldu. Yapılan zamlar ve limit düşürme politikasının ne kadar süreceği ise belirsizliğini koruyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER