Yunanistan vize muafiyeti nasıl uygulanacak, hangi adaları kapsıyor?

Bugün yapılan son açıklama ile birlikte Türk vatandaşlarının 10 Yunan adasında kapıda vize verilmesi uygulamasının geri getirilmesine karar verildiği ifade edildi.

Yunanistan vize muafiyeti nasıl uygulanacak, hangi adaları kapsıyor?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından gerçekleştirilen Atina ziyaretinde Yunanistan Göç ve İltica Bakanı Dimitris Kairidis arasındaki görüşmenin ardından Türkiye vatandaşlarına bazı Yunan adalarında kapıda vize verilmesi uygulamasının geri getirilmesine karar verildi. Yapılan açıklamalara göre bu vize uygulamasının yalnızca yaz aylarında değil, yılın tamamında geçerli olacağı belirtildi.

10 ADA İÇİN KAPIDA VİZE UYGULAMASI GERİ GETİRİLDİ!

Yunanistan Göç ve İltica Bakanı Dimitris Kairidis tarafından bir Yunan radyo kanalı ile söyleşisinde adalar şu şekilde açıklandı; Limni, Midilli, Sakız, Samos, Leros, Kalimnos, İstanköy (Kos), Rodos, Simi ve Meis adası

BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER NELERDİR?

Yapılan açıklamalara göre kapıda vize almak isteyen Türkiye vatandaşlarının bu kapsamda tamamlaması gereken bazı belgeler bulunduğu ifade edildi. Bu belgeler ise şu şekilde belirlendi;

- En az altı aylık geçerliliği bulunan pasaport

- İki biyometrik fotoğraf

- Son üç aya ait banka hesabı dökümleri (planlanan seyahati karşılayacak kadar bakiye bulunması gerekiyor)

- Feribot bileti

- Otel rezervasyonu

- Seyahat sigortası

- Kimlik fotokopisi

- Başvuru formu

Konuya ilişkin Kairidis, "Size şunu hatırlatayım; Schengen'den muaf tutulacak olanlar, sadece doğu Ege'deki adalar. Diğer adalarda böyle bir serbestlik olmayacak. Bu tabii ki Türklerin ve de bizim adalılarımızın çok istediği bir şey" şeklinde açıklamalar ile detaylar açıklandı.

SONRAKİ HABER