Yunan adalarına kapıda vizenin ücreti açıklandı!

Türk vatandaşlarının 7 gün süre ile kapıda vize alabileceği uygulama hakkında yapılan son açıklamalara göre ödenecek olan ücretin belirlendiği ifade edildi.

Yunan adalarına kapıda vizenin ücreti açıklandı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Atina ziyaretinin ardından Türk vatandaşlarının 10 Yunan adasında kapıda vize alabilmesine karar verilmişti. Bu kapsamda 7 gün süre ile kapıda vize almak isteyen kişiler tarafından gerekli olan başvuru şartlarının neler olduğu ve ödenecek olan vize ücretinin de ne kadar olduğu araştırılmaya başlandı.

KAPIDA VİZE ALINABİLECEK 10 ADA AÇIKLANDI!

Yunanistan ile sağlanan anlaşma sonucunda Türklerin kapıda vize alabileceği adalar şu şekildeydi; Limni, Midilli, Sakız, Samos, Leros, Kalimnos, İstanköy (Kos), Rodos, Simi ve Meis adası

Yapılan açıklamalarda bu uygulamanın yaz ayı ile sınırlı olmadığı 12 ay boyunca uygulamada olacağı belirtildi. Dün Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalarda da AB'nin kapıda vize uygulaması için onay verdiği öğrenildi.

BAŞVURU İÇİN GEREKLİ OLAN BELGELER NELERDİR?

Uygulamanın yürürlüğe girmesinin ardından başvuru yapmayı düşünen vatandaşlar tarafından en çok gündeme gelen konu da vize teslimi sırasında hangi belgelerin teslim edileceği olmuştu. Bu belgeler şu şekilde duyuruldu;

- En az altı aylık geçerliliği bulunan pasaport

- İki biyometrik fotoğraf

- Son üç aya ait banka hesabı dökümleri (planlanan seyahati karşılayacak kadar bakiye bulunması gerekiyor)

- Feribot bileti

- Otel rezervasyonu

- Seyahat sigortası

- Kimlik fotokopisi

- Başvuru formu

KAPIDA VİZE UYGULAMASI ÜCRETİ NEDİR?

Yapılan son açıklamalara göre kapıda vize uygulamasına başvuruda bulunmak isteyen vatandaşların ödeyecekleri ücretin de belirlendiği ifade edildi Gelen ilk bilgilere göre bu ücretin 60 Euro olarak belirleneceği öğrenildi. Uygulamanın ise ne zaman hayata geçirileceği henüz açıklanmadı.

SONRAKİ HABER