Yüksek maaşla çalışmak isteyen kişiler için Ocak ayında uzman yardımcısı alımı yapılacağı açıklandı!

Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından yayımlanan son ilana göre toplamda 39 uzman yardımcısı alımı yapılacağı öğrenildi. Başvuru için gerekli şartlar ve detaylar belli oldu.

Yüksek maaşla çalışmak isteyen kişiler için Ocak ayında uzman yardımcısı alımı yapılacağı açıklandı!

Ocak ayı için Resmi Gazete'de yayımlanan ilana göre Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından toplamda 39 uzman yardımcısı alımı yapılacağı öğrenildi. Bu kapsamda başvuru yapacak olan kişilerin sağlaması gereken belli başlı şart ve detaylara ilanda yer verildi.

TÜRK PATENT VE MARKA KURUMU UZMAN YARDIMCISI ALACAK!

Yayımlanan ilana göre Türk Patent ve Marka Kurumu Sınai Mülkiyet Uzmanlığı Yönetmeliği hükümleri uyarınca Kurumumuzda Sınai Mülkiyet Uzmanı olarak yetiştirilmek üzere toplamda 39 uzman yardımcısı alımı yapılacağı öğrenildi. Konu hakkında yapılan açıklamalarda alınacak olan kadrolar şu şekilde verildi;

Yüksek maaşla çalışmak isteyen kişiler için Ocak ayında uzman yardımcısı alımı yapılacağı açıklandı!

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Uzman Yardımcısı olarak yapılacak olan alımlar için kişilerin sağlaması gereken şartlar bulunmaktadır. Bu şartlar ise şu şekilde verildi;

1) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48'İnci maddesinin (A) bendinde belirtilen şartları taşımak,

2) En az dört yıllık lisans eğitimi veren hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler, mühendislik, fen, fen edebiyat, eczacılık, güzel sanatlar fakülteleri veya fakültelerin tasarım bölümleri ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtiçindeki veya yurtdışındaki öğretim kurumlarından mezun olmak.

3) Ölçme. Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından; (A) grubu kadrolar için geçerliliği devam eden Kamu Personeli Seçme Sınavlarında (KPSS) Kurum resmi İnternet sitesinde ilan edilecek olan puan türlerinden asgari puanı almış olmak,

4) Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavından (YDS) Kurum resmi internet sitesinde ilan edilecek olan İngilizce dilinden yeterli puan aldığına ilişkin belgeye sahip olmak.

5) Giriş sınavının yapıldığı yılın ocak ayının birinci günü itibarıyla otuz beş yaşını doldurmamış olmak gerekmektedir.

NASIL BAŞVURU YAPILIR?

Verilen ilana göre başvuru yapacak olan kişilerin e-Devlet Kapısı üzerinden Türk Patent ve Marka Kurumu / Kariyer Kapısı-Kamu İşe Alım veya Kariyer Kapısı resmi internet adresi üzerinden 15 Ocak 2024 tarihine kadar başvuru yapılması gerektiği ifade edildi.

SONRAKİ HABER