Yüksek binaların üzerine vinç nasıl çıkar ve iner?

Günümüzde yüksek katlı binaların sayısı her ilde artış göstermeye başladı. İnşaat halinin bu kadar fazla olması pek çok kişinin aynı manzarayı görmesine neden oluyor. Yüksek binaların üzerinde çalışan vinçler nasıl çıkıyor, kim çıkarıyor? İşte sosyal medyada gündem olan o sorunun yanıtı

Yüksek binaların üzerine vinç nasıl çıkar ve iner?

Yüksek bir konumda bulunan inşaatların üzerindeki iş makinelerini oraya yüksek vinçler çıkarıyor. İnşaattaki ağır yükleri taşımaya yardımcı olan iş makineleri en tepeye vinç yardımı ile çıkarılıyor. Burada vinçlerdeki kancaların güvenliğinin son derece önemli olduğunun altını çizmekte fayda var.

AĞIR NESNELERİ KONTROL EDER

Yüksek binaların üzerinde bulunan vinçler, yüksek binaların ve büyük yapıların kontrol edilmesini sağlar. Ağır nesnelerin kaldırılmasına yardımcı olan vinç, günümüzde inşaatlarda sıkça kullanılmaktadır.

Kule vinç olarak adlandırılan bina üstündeki vinçlerin nasıl söküleceği vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Özellikle son dönemlerde büyük bina üzerindeki vinçlerin nasıl indirileceğine dair esprili paylaşımlar herkesin merakını cezbetti.

KULE VİNÇ NASIL İNDİRİLİR?

Kule vincinin indirilmesi, başka bir vinç yardımı ile mümkün olmaktadır. Kule vincin parçaları başka bir yardımı ile tek tek sökülerek özel kamyon ve tırların içerisine istiflenmektedir.

Diğer yandan inşaat yapılırken, yukarı doğru katlar çıkıldığında da vinç kurulduğu kata sabitlenmektedir. Sürekli olarak yeri ve konumu değişmez. Bu şekilde inşaatta kolaylık ve hız kazanılır. Kule vinçler çok ağır parçalar olduğu için olası bir kaza halinde ağır sonuçlar ortaya çıkabilir.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER