Yüksek Askerî Şûra toplantısı yarın yapılacak! Toplantıda hangi konular ele alınacak?

Ağustos ayının ilk haftası içinde Yüksek Askerî Şûra toplantısı gerçekleştirilecek. Toplantı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığında yapılacak.

Yüksek Askerî Şûra toplantısı yarın yapılacak! Toplantıda hangi konular ele alınacak?

Ağustos ayının ilk haftasında yarın Yüksek Askerî Şûra toplantısı yapılacak. Bunun ile birlikte toplantı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığında gerçekleştirilecek. Şura üyeleri yarın toplantının öncesinde Anıtkabir ziyaret edecek. Ziyaret sonrasında ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığında toplantı yapılacak.

yas1.jpg

Şura üyeleri Cumhurbaşkanı Yardımcısı, Dışişleri Bakanı, Hazine ve Maliye Bakanı, İçişleri Bakanı, Milli Eğitim Bakanı, Milli Savunma Bakanı, görevlendirilen Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanları toplantıya katılacak.

General ve amiralliğe yükselecek albaylar ile bir üst rütbeye yükselecek general ve amirallerin terfi kararları toplantıda ele alınacak. Bunun ile birlikte görev süresi uzatılacak ya da emekliye sevk edilecek general, amiral ve albaylarla ilgili kararlarda yarın yapılacak olan Yüksek Askerî Şûra toplantısında değerlendirilecek.

yas2.jpg

Yaşar Güler’in Milli Savunma Bakanı olmasının ardından boşalan Genelkurmay Başkanlığı’na getirilecek isim toplantında masaya yatırılacak konular arasında yer alıyor. Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever’in dışında 2. Ordu Komutanı Org. Metin Gürak, 1. Ordu Komutanı Org. Ali Sivri ve Genelkurmay 2. Başkanı Org. Selçuk Bayraktaroğlu da teamüller gereği Genelkurmay Başkanlığı adayları arasında bulunuyor. Toplantıda seçilecek olan Genelkurmay başkanının da açıklanması bekleniyor.

SONRAKİ HABER