YSK'de derece yapan Utku, bilim insanı olmak istiyor

Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda (YKS) derece yapan Utku Kıvanç, bilim insanı olmak istediğini söyledi.

YSK'de derece yapan Utku, bilim insanı olmak istiyor

Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda (YKS) derece yapan Utku Kıvanç Dündar, hedefini açıkladı. Kıvanç, eğitimini aldıktan sonra bilim insanı olmak istediğini ifade etti.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) sözel alanında Türkiye 3.'sü olan Utku Kıvanç Dündar, Münih Teknik Üniversitesi'nde matematik bölümünü tamamlayıp bilim insanı olmak istediğini anlattı. Dündar, orta okuldan sonra Konya'dan İstanbul'a giderek İstanbul Erkek Lisesi'nden mezun olduğunu, 1 yılı hazırlık olan 5 yıllık bu lisede iyi bir eğitim aldığını söyledi. Önce Almanya'daki en üst orta öğrenim okul diploması "Abitur" sınavlarına girdiğini ve kazandığını ardından 2 ay gibi bir süre YKS'ye hazırlık için yoğunlaştığını söyleyen Dündar, "Hedefim ilk 100'e girmekti. 3. olmayı beklemiyordum. Sonra baktım, 3. olmuşum. Ben 2019'da da LGS birincisi olmuştum. Çocukluktan beri çok kitap okurdum. Matematiğe de her zaman ilgim vardı" dedi.

"MÜNİH TEKNİK ÜNİVERSİTESİ'NDE MATEMATİK OKUMAYA GİDECEĞİM"

Dündar, "Çocukluğumdan beri zaten kitap okumayı araştırma yapmayı seviyorum. Bence biraz bütüncül yaklaşmak lazım. 'Son dakika çalıştım oldu' ya da '2 ay çalıştım, oldu' gibi bakmamak lazım. Şimdi yurt dışında okumayı planlıyorum. Münih Teknik Üniversitesi'nde matematik okumaya gideceğim. İlerde de tabii zaman gösterir ama akademide kalmak benim için epey cezbedici görünüyor. 3-4 senedir planlarım bu yönde" ifadelerini kullandı.

Utku Kıvanç Dündar'ın babası ve annesi ise çocuklarının başarısından dolayı büyük mutluluk duyduklarını belirtti.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER