YSK iftarda oy sayımı tartışmalarına son noktayı koydu

31 Mart seçimleri kapsamında vatandaşlar yoğun bir şekilde oy verme işlemlerine devam ediyor. Yerel Seçimlerin Ramazan ayında olmasından dolayı görevli vatandaşların iftar için mola verip vermeyeceği kesin bir şekilde belirlendi.

YSK iftarda oy sayımı tartışmalarına son noktayı koydu

Türkiye bir kez daha yerel yönetimler seçimini gerçekleştirmek için sandık başına gitti. Sabahın ilk saatlerinden itibaren başlayan seçimlere vatandaşların büyü bir katılım sağladığı görüldü.

Söz konusu seçimde vatandaşlara 4 farklı oy pusulası verilmesi, oy pusulaların uzunluğundan dolayı katlama işlemlerinin uzun sürmesi gibi nedenlerden dolayı oy verme işlemlerinin uzaması bekleniyor. Bu nedenden dolayı sayım işlemlerinin de gecenin ilerleyen saatlerine kadar sürmesi tahmin edilirken akıllarda yer alan bir diğer soru da seçimde yer alan görevlilerin iftar yapıp yapamayacağı şeklinde oldu.

YSK iftarda oy sayımı tartışmalarına son noktayı koydu

YSK KARARINDAN DÖNMEDİ

Ramazan ayında denk gelmesinden dolayı oy sayım işlemlerine bir iftar molası verilip verilmeyeceği sorusu ilk olarak geçtiğimiz günlerde akıllara gelmiş, YSK sayma işlemlerinin rutin olarak devam edeceğini açıklamıştı. Konu hakkında sorulan yeni açıklamalar kapsamında bir kez daha kararını yineleyen YSK tarafından yayınlanan karar metninde “Oyların sayım ve dökümüne derhal başlanır, açık ve aralıksız yapılır. Yapılacak şikâyet ve itirazlar, işi durdurmaz” ifadesi yer aldı.

YSK Başkanı Ahmet Yener'de sabah saatlerinde oy vererek kameraların karşısına geçmeye başladı. Oy sayım işlemleri tamamlanana kadar kameraların karşısına geçmesi beklenen Yener şu ana kadar bir sorun olmadığını ve seçimin rutin seyrinde ilerlediğini açıkladı.

SONRAKİ HABER