YSK Başkanı Yener'den seçim açıklaması! Tüm tedbirler alınmıştır

31 Mart tarihinde gerçekleşecek olan yerel seçimler ile ilgili Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener tarafından yapılan açıklamalarda gerekli olan tüm tedbirlerin alındığı ifade edildi.

YSK Başkanı Yener'den seçim açıklaması! Tüm tedbirler alınmıştır

Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi Seçim Gözlem Misyonu tarafından Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) ziyaret gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen bu ziyarette 31 Mart tarihinde yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri masaya yatırıldı.

Yaklaşık olarak 1 saat süren toplantının ardından heyet, YSK Genel Merkezi’nden ayrıldı. Toplantı çıkışında YSK Başkanı Ahmet Yener, basın mensuplarının seçimlere ilişkin sorduğu soruları yanıtladı. Burada yaptığı açıklamalarda seçim güvenliği konusunda merak edilenlere de yanıt verildi.

HUZURLU BİR SEÇİM ORTAMI DİLİYORUZ!

31 Mart tarihinde gerçekleşecek seçimlerle ilgili olarak YSK il ve ilçe seçim kurulları son hazırlıklarını yaptığını belirten Yener, “Şu an itibarıyla seçimlere hazır vaziyetteyiz. Seçimlerin Türk halkına ve demokrasiye hayırlı olmasını diliyorum. Bugün de YSK’de Avrupa Parlamentosundan bir heyeti ağırladık. Onlarla karşılıklı fikir alışverişinde bulunduk. Şu an için bizler seçim için hazırız sağlık ve huzurlu bir seçim ortamı diliyoruz” ifadelerine yer verdi.

SEÇİM İÇİN TÜM TEDBİRLER ALINMIŞTIR!

Seçim güvenliği hakkında sorulan soruları yanıtlayan Yener, “Yüksek Seçim Kurulu şu an itibarıyla il ve ilçe seçim kurullarıyla birlikte tüm ülke çapında seçimlerin güvenli, sağlıklı ve huzurlu bir ortamda gerçekleşmesi için tüm tedbirlerini almıştır. Bundan sonra da vatandaşlarımızın 31 Mart tarihinde yapılacak seçimde sandığa gidip oylarını kullanmalarını diliyoruz. Son iki günümüzde de seçim çalışmalarımıza ve kurul toplantılarımıza devam ediyoruz” şeklinde açıklamalarda bulundu.

SONRAKİ HABER