YSK Başkanı Yener açıkladı! İddialar gerçeği yansıtmıyor, Türkiye seçimlere hazır

YSK Başkanı Ahmet Yener, yerel seçimlere yönelik açıklamalarda bulundu, seçim sistemine yönelik iddialara cevap verdi. Yener, hem deprem bölgesinin hem de Türkiye'nin seçimlere hazır olduğunu söyledi.

YSK Başkanı Yener açıkladı! İddialar gerçeği yansıtmıyor, Türkiye seçimlere hazır

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, Anadolu Ajansı'nın (AA) "Seçim 2024 Özel" yayınına katıldı. 31 Mart 2024 yerel seçimlerine kısa bir süre kalırken, seçim sisteminin güvenilirliğine yönelik çeşitli iddialar devam ediyor.

Başkan Yener, AA'nın yayınında hem seçim süreciyle ilgili açıklamalarda bulundu hem de seçim güvenliğiyle ilgili iddialara yanıt verdi.

‘’İDDİALAR GERÇEĞİ YANSITMIYOR''

YSK Başkanı Yener açıkladı! İddialar gerçeği yansıtmıyor, Türkiye seçimlere hazır

YSK Başkanı Yener, seçim güvenliğine yönelik 'fazla seçmen kaydı', 'mükerrerlik', 'ölü seçmen, vatandaş olmayan oy kullandı' gibi iddiaların gerçeği kesinlikle yansıtmadığını belirterek, verilerin girildiği seçim sisteminin güvenli olduğunu söyledi.

AA'nın programında verilerin girildiği SEÇSİS sisteminin bağımsız kurumlarca siber güvenlik testlerinden geçirildiğini de kaydeden Yener, 9 bilgiyle bir kişinin kayıtlarının kontrol edildiğini, dolayısıyla iddiaların gerçeği yansıtmadığını vurguladı.

DEMPEM BÖLGESİ SEÇİME HAZIR

YSK Başkanı Yener açıkladı! İddialar gerçeği yansıtmıyor, Türkiye seçimlere hazır - Resim : 2

Yener'in bir diğer açıklaması ise deprem bölgesine yönelik oldu. 6 Şubat depremleri ardından etkilenen 11 ilin 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri'ne hazır olduğunu aktaran Başkan Yener, Mart 2024 tarihinde deprem bölgesine giderek çalışmalarda gelinen son noktanın da tespit edileceğini açıkladı.

Son olarak Yener, verilerin girildiği ve güvenli ağda hizmet veren SEÇSİS'in bağımsız kurumlarca siber güvenlik testlerinden geçirildiğinin de bir kez daha altını çizdi.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER