Yozgat'ta yangın! 1000 dekar buğday tarlası yandı

Yozgat Sarıkaya'da henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Yangında 1000 dekar buğday tarlası yandı. Ekiplerin müdahalesiyle yangın söndürüldü.

Yozgat'ta yangın! 1000 dekar buğday tarlası yandı

Yozgat'ın Sarıkaya ilçesinde buğday ekili tarlada yangın çıktı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın daha fazla büyümeden söndürüldü. Yangında 1000 dekar buğday tarlası yandı.

Yozgat'ın Sarıkaya ilçesinde yangın çıktı. Yangında, buğday ekili 1000 dönüm alan zarar gördü. Karayakup beldesi Terzili Mahallesi ile İnevi köyü arasındaki buğday ekili tarlada henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangın çıktığını gören vatandaşlar, büyük panik ve korku yaşadı. Vatandaşlar, yangın çıktığını yetkililere haber verdi. Yangını gören vatandaşların ihbarı üzerine yangının çıktığı bölgeye itfaiye ve jandarma ekipleri sevk edildi. Yangın, kısa sürede diğer buğday tarlalarına da sıçradı.

Yozgat'ta yangın! 1000 dekar buğday tarlası yandı

ÇİFTÇİLERİN VE EKİPLERİN MÜDAHALESİYLE YANGIN SÖNDÜRÜLDÜ

Yangının çıktığı bölgeye giden Sarıyaka, Doğankent ve Karayakup belediyeleri itfaiye ekiplerinin yanı sıra iş makineleri ve çiftçilerin traktörlerle müdahalesi sonucu yangın söndürüldü. Yangında yaklaşık 1000 dekar buğday ekili alan zarar gördü. Buğday ekili alanlarının yangında zarar gördüğünü gören çiftçi ise büyük üzüntü yaşadı.

Ekipler, Yozgat'ın Sarıkaya ilçesinde çıkan yangına dair hasar tespit çalışmasına devam ediyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER