Yozgat'ta sadece 15 gün ömrü olan Cehrilik laleleri ziyaretçilerini bekliyor

Kış aylarından yaz aylarına geçişin en güzel olayları arasında yeniden açan çiçekler gösteriliyor. Bu önemli doğa olaylarının içerisinde bazıları kendi içinde bazı özellikleri ile ön plana çıkıyor.

Yozgat'ta sadece 15 gün ömrü olan Cehrilik laleleri ziyaretçilerini bekliyor

YOZGAT (İHA) - Anadolu toprakları bünyesinde çok farklı ve özel bitkileri barındırması ile biliniyor. Bu çiçekler bahar aylarında yeniden açarken kendilerini görmeye gelenlere özel anlar yaşatıyor.

Yozgat'ta bu doğa güzelliğinin yaşandığı yerler arasında bulunuyor. Şehir ile özdeşleşen Cehrilik laleleri yaşattığı görsel deneyimin yanı sıra sadece 15 günlük ömrü ile de adından söz ettiriyor. Bu laleleri görmek isteyenler ise laleye adını veren cehrilik bölgesine ziyaretlerde bulunuyor. Mayıs ayında Cehrilik'te açan bu laleler kent halkı içinde önem taşıyor. Vatandaşlar bu benzersiz doğa olayına sebep olan Cehrilik Lalelerinin koruma altına alınması beklediklerini ifade ediyor.

Yozgat'ta sadece 15 gün ömrü olan Cehrilik laleleri ziyaretçilerini bekliyor

CEHRİLİK LALELERİ KORUNSUN TALEBİ

İnsan sağlığına olan etkilerinden dolayı Yozgat Belediyesi'de bu lalelerden yararlanma yoluna gitmişti. Belediye tarafından geçtiğimiz dönemlerde Cehrilik lalesi kolonyası üretiminde bulunmuştu.

Söz konusu laleleri yerinde ziyaret eden ve ilk defa onları gördüğünü dile getiren bir vatandaş “Cehrilik lalesini ilk defa görüyorum, çok beğendim ve gerçekten görülmesi gereken bir yer. Burasını herkese tavsiye ediyorum. Biz de lalenin sonuna yaklaştık, iyi ki de gelmişiz. Cehrilik lalesinin de endemik bir bitki olduğunu duydum, 15 gün bir ömrü varmış ama korunması gereken bir yer burası” diyerek bölge konusundaki düşüncelerini paylaştı.

Cehrilik lalelerine dair ilerleyen günlerde nasıl bir çalışma olacağı merak konusu oldu. Bölge halkı da kendileri için önemli olan laleler hakkında atılacak adımları yakından takip ediyor.

SONRAKİ HABER