Yozgat'ta otobüs kazasında 12 kişiyi canından eden ihmal belli oldu!

Yozgat'ın Sorgun ilçesinde önceki gece yolcu otobüsünün şarampole devrildiği kazada 12 kişi can verdi.

Yozgat'ta otobüs kazasında 12 kişiyi canından eden ihmal belli oldu!

Geçtiğimiz gün Yozgat'ta yolcu otobüsünün şarampole devrilmesi sonucu 12 kişinin hayatını kaybetmesi yürekleri yakmıştı. Acı olay ülkeyi yasa boğarken şoförün kalp krizi geçirmiş olabileceği iddia edildi. Kazayla ilgili soruşturma sonucu merakla beklenmeye devam ederken uzmanlar ihmal noktasına değindi.

Yozgat'ın Sorgun ilçesinde önceki gece yolcu otobüsünün şarampole devrildiği kazada 12 kişi can verdi. Kazanın nasıl olduğu araştırılırken şoförün kalp krizi geçirmiş olabileceği iddiası ortaya atıldı. Diğer yandan konuşan uzmanlar ise firmaların yolcu otobüslerinde emniyet kemeri kontrolü yapması gerektiğini belirterek kemerin hayati önemine değindi.

YOZGAT KAZASI NEDEN OLDU?

Yaşanan kazada yolcuların emniyet kemeri takması durumunda can kaybının bu kadar olmayacağı ifade edilirken "Yaşanan bu kazada da yolcular kemer takmış olsaydı böyle bir can kaybı yaşanmazdı. Firmalar kemer kontrolü yapmıyor" yorumunu yaptı.

12-kisinin-hayatini-kaybettigi-otobus-kazasinda-16251252-7160-m.jpg

Kazada hayatını kaybedenler toprağa verildi. Öte yandan kazanın sebepleri de soruşturma kapsamında araştırılmaya devam edilirken Güvenli Sürüş Uzmanı Mert İntepe, "Otobüslerde zorunlu olan emniyet kemeri kullanımı, neredeyse tüm kaza sebeplerinde ölümleri yüzde 60 önlemektedir. Yaşanan bu kazada da yolcular kemer takmış olsaydı böyle bir can kaybı yaşanmazdı. Firmalar kemer kontrolü yapmıyor" dedi.

SORUŞTURMA DEVAM EDİYOR!

Otobüs şoförünün kalp krizi geçirmiş olabileceği ihtimali üzerinde durulurken Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, "İlk tespitlere göre, otobüs geliş istikametindeki şeridi, ortadaki banketi de atlayarak ters istikamete geçiyor ve 30 metre derinliğindeki şarampole yuvarlanıyor. Ana sebep dikkatsizlik, tedbirsizlik diyoruz. Net olmamakla birlikte muhtemelen bir dalgınlık hali de olmuş olabilir. Bunlar ilerleyen saatlerde yapılan çalışmalarla neticelenecek ve netleşecek" açıklamasını yaptı.

SONRAKİ HABER