Yozgat'ta orman yangınlarına karşı önlem! Gözetleme kulelerinden izleniyor!

Yaz aylarında orman yangınlarında artış yaşanması nedeniyle birçok ilde orman yangınlarına karşı önlemler alınıyor.

Yozgat'ta orman yangınlarına karşı önlem! Gözetleme kulelerinden izleniyor!

Orman yangınlarının önüne geçebilmek için ülke genelinde çeşitli çalışmalar gerçekleştiriliyor. Yozgat'ta da konu ile alakalı çalışmalara kapsamında yangınlara karşı ormanlar gözetleniyor.

Yozgat kent genelinde 170 bin hektar ormanlık alan, yangınlara karşı Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri tarafından gözetleme kulelerinden izleniyor. İl genelindeki yangın gözetleme kulelerinden ormanlık alanlar gözetleniyor. Orman İşletme Müdürlüğü personelleri, gözetleme esnasında çıkabilecek yangınları, yangının yeri ve dumanın şeklini de belirterek merkeze bilgi veriyor. Bilgiler ışığında sahadaki görevliler, yangına ilk müdahale çalışmalarını planlıyor ve buna göre personeller yönlendiriliyor.

Yozgat'ta orman yangınlarına karşı önlem! Gözetleme kulelerinden izleniyor!

"YANGINLARDA EN ÇOK KARŞILAŞTIĞIMIZ KONU İNSANİ KUSURLAR"

Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, yaz mevsimi ile birlikte orman yangınlarının öncelikli gündemleri arasında olduğunu söyledi. Özkan, Orman İşletme Müdürlüğü personellerinin kent genelinde ormanlarda gözetleme esnasında çıkabilecek yangınlara karşı duyarlı olduğunu anlattı. Vali Özkan, “Bütün kurumlarımız orman yangınlarına yönelik tedbirlerini imkanları doğrultusunda azami miktarda aldılar. Yangınlarda en çok karşılaştığımız konu insani kusurlar ve insandan kaynaklı olaylardır. İnsanlarımızdan isteğimiz kararlarımızda da olduğu üzere ormanlık alanlarda kontrollü piknik alanları hariç ateşli piknik yapmamaları, anız yakmaktan uzak durmalarını istiyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Orman yangınlarının önüne geçmek için ülkenin birçok noktasında benzer çalışmalar gerçekleştiriliyor.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER