YÖKDİL 2 Sınavı 27 Ağustos'ta 81 ilde gerçekleşiyor!

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı, 27 Ağustos Pazar günü 81 il ve 87 sınav merkezinde yapılacak.

YÖKDİL 2 Sınavı 27 Ağustos'ta 81 ilde gerçekleşiyor!

YÖKDİL/2 Sınavı Hangi Tarihte ve Nerede Yapılacak?" sorusu yanıt buldu. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı (YÖKDİL), bu yıl 27 Ağustos Pazar günü 81 il ve 87 sınav merkezinde gerçekleşecek. Sınav saat 10.15'te başlayacak ve adaylar saat 10.00'dan sonra sınav binalarına alınmayacaklar. Sınavın yapılacağı sınav merkezleri şehir genelinde 87 adet olacak.

Kimlik Kartı Sorunu

Sınav günü kimlik kartı kaybeden ya da kimlik kartı bulunmayan adaylar için il ve ilçe nüfus müdürlükleri sınav günü açık tutulacak. Böylelikle kimlik sorunu yaşayan adayların mağdur olmalarının önüne geçilecek.

Ankaralılar bu adreste buluşuyor!TIKLA INSTAGRAM SAYFAMIZI TAKİP ET

Yoğun katılım bekleniyor:

Sınava toplamda 91 bin 353 adayın katılması bekleniyor. Bu büyük sınav organizasyonunda 333 bina ve 3 bin 647 salon kullanılacak. 11 bin 930 kişi, sınavın düzgün bir şekilde yürütülmesi için görev alacaklar.

Sınav Süresi ve Alanlar

YÖKDİL/2 sınavı, İngilizcede Fen Bilimleri, Sağlık Bilimleri ve Sosyal Bilimler alanlarında, Almanca, Arapça ve Fransızca dillerinde ise sadece Sosyal Bilimler alanında gerçekleştirilecek. Adaylara 80 soru için 180 dakika cevaplama süresi tanınacak.

Sonuçlar ve geçerlilik:

Sınav sonuçları, 12 Eylül tarihinde açıklanacak ve bu sonuçlar açıklandığı tarihten itibaren 5 yıl boyunca geçerliliğini koruyacak. ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, sınava katılacak adaylara başarılar dilerken, görevlilere de kolaylıklar temennisinde bulundu.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER