YÖK uzman yardımcısı alımı yapacak! Başvuru için son 1 gün

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından şubat ayı için yapılan açıklamalara göre toplamda 20 uzman yardımcısı alımının yapılacağı ifade edildi.

YÖK uzman yardımcısı alımı yapacak! Başvuru için son 1 gün

Ocak ayının son günlerinde Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından yayımlanan ilana göre toplamda 20 uzman yardımcısı alımının yapılacağı ifade edildi. Başvuru hakkında merak edilenler hakkında detaylar belli oldu.

YÜKSEKÖĞRETİM KURULU TARAFINDAN UZMAN YARDIMCISI ALIMI YAPACAK!

YÖK tarafından gelen açıklamalarda “Yükseköğretim Kurulu Başkanlığında istihdam edilmek üzere 20 adet Yükseköğretim Kurulu Uzman Yardımcısı alınacaktır.” şeklinde ifadeler ile alımların yapılabilmesi için gerekli olan şart ve detayların da belirlendiği belirtildi.

YÖK uzman yardımcısı alımı yapacak! Başvuru için son 1 gün

BAŞVURU ŞARTLARI AÇIKLANDI!

YÖK tarafından yayımlanan ilan kapsamında başvuru yapacak olan kişilerin sağlaması gereken şartlar şu şekilde verildi;

1) 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48’inci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinde yer alan genel şartları taşımak.
2) 2022 veya 2023 yılında yapılan KPSS (A) grubu sınavı sonucunda, yukarıdaki tabloda yer alan puan türlerinden asgari 75 puana sahip olmak.
3) 01.01.2024 tarihi itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olmak. (01.01.1989 tarihinde veya bu tarihten sonra doğmuş olmak.)
4) Devamlı olarak görev yapmasına engel olabilecek, daimi vücut ya da akıl hastalığı ile vücut sakatlığı ya da engeli bulunmamak.
5) Erkek adaylar için askerlikle ilişiği olmamak gerekmektedir.

SON BAŞVURU TARİHİ AÇIKLANDI!

Konu hakkında yapılan açıklamalara göre Yükseköğretim Kurulu Uzman Yardımcılığı Yarışma Sınavı Başvuru Formu (son 6 ay içinde çekilmiş vesikalık fotoğraf yapıştırmak suretiyle) ile birlikte aşağıda yer alan belgeleri 29.01.2024-09.02.2024 tarihleri arasında Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı Üniversiteler Mahallesi 1600. Cadde No:10 06800 Bilkent/Çankaya/ANKARA adresi üzerinden başvuru işlemlerinin tamamlanması gerektiği ifade edildi.

SONRAKİ HABER