YÖK Üniversite sınavı için ikinci kez geç başvuru hakkı tanıdı

Yüksek Öğretim Kurumu geçtiğimiz günlerde YKS sınavı başvuru tarihini kaçıran adaylar için geç başvuru hakkı tanındığını duyurmuştu. YÖK söz konusu geç başvuru için bir şans daha verdi.

YÖK Üniversite sınavı için ikinci kez geç başvuru hakkı tanıdı! YKS geç başvuru ekranı

Yoğun bir katılım olmasının beklenildiği Yükseköğretim Kurumları Sınavı için adaylar hazırlık sürecini devam ettiriyor. Haziran ayında 81 ilde eş zamanlı olarak gerçekleşecek sınav ile ilgili YÖK adayları bilgilendirici açıklamalar paylaşmayı sürdürüyor.

YÖK AÇIKLAMA YAPTI

Bu kapsamda sınav başvuru dönemini kaçıranlar ya da sınava girmeme kararını değiştiren adaylar için geç başvuru dönemi başlatıldığını açıklamıştı. Söz konusu döneminde sona ermesi sonrasında YÖK yeni bir açıklama daha yayınladı ve ikinci kez geç başvuru tarihi ilan etti.Yapılan açıklama sonrası sınava girmeyen ve başvuru yapmak isteyen adaylar nasıl bir adım izleyeceğini araştırma başladı.

YKS İKİNCİ GEÇ BAŞVURU TARİHLERİ BELLİ OLDU

YÖK yaptığı açıklamada ikinci geç başvuru tarihini açıkladı. Yapılan açıklamaya göre 25-28 Mart 2024 tarihleri arasında adaylar Haziran ayında yapılacak YKS sınavına girmek için başvuru yapabilecek. Adaylar başvurularını ÖSYM başvuru merkezlerinden, ÖSYM’nin internet adresinden yada ÖSYM Aday İşlemleri mobil uygulamasından gerçekleştirebilecek.

YKS Sınav oturumları 8-9 Haziran 2024 tarihlerinde gerçekleştirilecek. Söz konusu sınava 4 milyon insanın katılması bekleniyor. Bu nedenle diğer yıllardan farklı olarak sıralamada üst sırada olmanın önemi bu yıl daha fazla önemli bir husus olarak vatandaşların karşısına çıkıyor.

SONRAKİ HABER