YÖK öğrenci burslarının arttırıldığını açıkladı!

Yüksek Öğretim Kurulu (YSK) yüzbinlerce öğrencinin sabırsızlıkla beklediği haberi verdi. Yapılan duyuru ile üniversitelerde Lisans ve Doktora burs fiyatlarının arttırıldığı açıklandı.

YÖK öğrenci burslarının arttırıldığını açıkladı!

Ülkemizde eğitim gören milyonlarca üniversite öğrencisinin yeni yılın girmesinden itibaren en çok bekledikleri ücret aldıkları destek ödemesi fiyatlarına bir düzenleme yapılması şeklinde olmuştu. Konu ile ilgili beklenen açıklama sonunda geldi.

Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Üniversite öğrencileri için resmi sitesi üzerinden bir açıklama yaptı. Yapılan açıklama ile lisans ve doktora eğitimi gören öğrencilerin almış olduğu burs ücretlerinde artırıma gidildiği bildirildi.

YÖK öğrenci burslarının arttırıldığını açıkladı!

BURS ÖDEMELERİNE YENİ DÜZENLEME

Yapılan açıklamada “Yükseköğretim Kurulu, öncelikli alanlarda ve belirli programlarda lisans ve lisansüstü öğrenim gören öğrencileri desteklemek amacıyla sağladığı bursları 2024 Nisan ayından geçerli olmak üzere üst sınırdan artırdı. Buna göre 100/2000 YÖK Doktora Bursu bir işte çalışmayan öğrenciler için 7.500 TL’den 12.000 TL’ye, çalışanlar için 2.500 TL’den 4.000 TL’ye yükseltildi” ifadeleri kullanıldı.

Lisans destek bursu ödemeleri içinde bir değişiklik yapıldığı söylenen açıklamada “Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenen devlet üniversitelerindeki lisans programlarına ilk üç sırada yerleşen ve kayıt yaptıran öğrencilere verilen YÖK Lisans Destek Bursu 1.875 TL’den 3.000 TL’ye, Temel Bilimler Üstün Başarı Sınıflarında eğitim gören lisans öğrencilerinin (TEBİP-Lisans) bursu 2.000 TL’den 3.000 TL’ye yükseltildi” denildi.

BURS ÜCRETLERİ NE ZAMAN GÜNCELLENECEK?

Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) yaptığı açıklamada güncellenen ödeme miktarlarının ne zamandan itibaren geçeri olacağını da duyurdu. Yapılan açıklamaya göre yeni ücretler 2024 yılı Nisan ayından itibaren yeni belirlenen miktarlar doğrultusunda öğrencilerin hesaplarına yatacak.

SONRAKİ HABER