YÖK duyurdu! Devlet üniversitelerinde ikinci öğretim programları kapatıldı

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, devlet üniversiteleri ile ilgili bir açıklamada bulundu. Özvar, devlet üniversiteleri için ikinci öğretim programlarının kapatıldığını ifade etti.

YÖK duyurdu! Devlet üniversitelerinde ikinci öğretim programları kapatıldı

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, devlet üniversiteleri ile ilgili yaptığı açıklamayla gündem oldu. Erol Özvar, devlet üniversitelerindeki ikinci öğretim programlarının kapatıldığını duyurdu.

​Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, 259. Üniversitelerarası Kurul Toplantısı’nda önemli açıklamalarda bulundu. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, devlet üniversiteleri hakkında açıklama yaptı. Erol Özvar, devlet üniversitelerindeki ikinci öğretim programlarına ilişkin yeni kararı duyurdu. Özvar, devlet üniversitelerindeki ikinci öğretim programlarının kapatıldığını açıkladı.

BAŞKA KONULARA DA DEĞİNDİ

YÖK Başkanı Özvar, “Bu dönem üniversitelerimizdeki program kalitesini artırmaya yönelik belki de en önemli çalışmamız devlet üniversitelerimizdeki ikinci öğretim programlarının kapatılması olmuştur. Vakıf üniversitelerinde, devlette olduğu gibi, ikinci öğretim programları yerine istihdama duyarlı ve geleceğin mesleklerine uygun programlara dönüştürülmesi temin edilecektir" ifadelerini kullandı. Özvar, vakıf üniversitelerinin de gelecek yıla yönelik planlamalarını buna göre yapmalarını istendiğini söyledi.

Özvar, öte yandan mimarlık, eczacılık, psikoloji, beslenme diyetetik ve bazı temel bilim programlarının kontenjanlarının düşürüleceğini açıkladı.

YÖK Başkanı açıklamalarında şu başlıklara da değindi:

- “Üniversitelerimizdeki Türkçe Öğretim Merkezlerine akreditasyon şartı getiriyoruz.”

- “Yabancı dil öğretiminde bütün programlara uluslararası standartlar getirilecek. TÖMER ve Yabancı Dil akreditasyonları ile program sayıları ve kontenjanları arasında denge sağlanacaktır."

- “Uluslararası öğrenci hareketliliğine yönelik güçlü bir mevzuat çalışması yapıyoruz.”

- “2030’a Doğru Türk Yükseköğretim Vizyonu”na dair üniversitelerle bölgesel toplantılar düzenleyeceğiz.”

​Yükseköğretim Kurulu'nun resmi internet sayfasını ziyaret ederek, ayrıntılı bilgiye ulaşabilirsiniz.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER