YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar Türkiye'nin üniversite eğitim kapasitesi hakkında konuştu

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar katıldığı bir etkinlikte ülkemizdeki üniversitelerin toplam kapasitesi hakkında konuştu.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar Türkiye'nin üniversite eğitim kapasitesi hakkında konuştu

Ülkemizde eğitim hayatına devam öğrenci sayısı on milyonlarla ifade edilirken bunun büyük bir kısmını üniversite öğrencileri oluşturuyor. Bu durumla ilgili yeni bir açıklama yapıldı ve üniversite öğreniminin ülkemizdeki geldiği son durum rakamlarla gözler önüne serildi.

İŞTE ÜLKEMİZEKİ TOPLAM ÜNİVERSİTE SAYISI

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) başkanı Prof. Dr. Erol Özvar Ankara'da bir üniversitede düzenlenen ödül töreninde konuştu. Konuşmasında ülkemizdeki üniversitelerin toplam kapasitesi hakkında konuşan Özvar ülkemizdeki tüm üniversitelerin gelişim süreçlerini yakından takip ettiklerini ifade etti.

2024 yılı itibariyle ülkemizde bulunan toplam üniversite sayısının 208 olduğunu ifade eden Prof. Dr. Erol Özvar rakamların ne kadar yukarıda olduğunu ifade etti. Bu bilgiye ek olarak şu anda aktif olarak görevine devam eden akademisyen sayısının 185 bin olduğundan bahsedilirken sadece örgün eğitim gören üniversite öğrenci sayısı 4 milyon olarak açıklandı.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar Türkiye'nin üniversite eğitim kapasitesi hakkında konuştu

HEDEF KALİTEYİ ARTTIRMAK

Üniversitelerin kapasitesinin artması kadar bu kapasitenin kalitesinin artmasının da kendileri için çok önemli olduğunu ifade eden Erol Özvar “Yükseköğretim Kurulu olarak son yıllarda en fazla ehemmiyet verdiğimiz konuların başında sahip olduğumuz bu büyük kapasitenin kalitesini artırmak gelmektedir. Bu bakımdan nitelikli bilimsel yayınların sayısını artırmak, üniversitelerimizin uluslararası görünürlüğünü ve saygınlığını yükseltmek, ülkemizin sosyal, ekonomik ve endüstriyel gelişme için ihtiyaç duyduğu nitelikli beşeri sermayeyi artırmak adına yoğun bir gayret gösterdiğimizi sizlerle paylaşmak isterim” şeklinde konuştu.

Kalite arttırmaya yönelik kendilerinin adım atmasına ek olarak üniversitelerin kendi içinde yaptıkları çalışmaları da desteklediğini ifade etti. Üniversitelerin kapasitelerinin önümüzdeki günlerde daha artması bekleniyor.

SONRAKİ HABER