YÖK Başkanı Özvar açıkladı! Türk yükseköğretim kurumlarının kapıları Filistinli akademisyen ve üniversite öğrencilerine açık

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Türk yükseköğretim kurumlarının Filistinli akademisyen ve öğrencilere açık olduğunu duyurdu.

YÖK Başkanı Özvar açıkladı! Türk yükseköğretim kurumlarının kapıları Filistinli akademisyen ve üniversite öğrencilerine açık

İsrail'in Gazze'de ki sivillere saldırması sonucu bir çok masum hayatını kaybetti. Ülkedeki hastane okul ve vatandaşların kullandığı kuruluşları bombalaması sonucu ülkede kullanılacak hiçbir alan kalmadı. İnsani temel ihtiyaç olan hastaneler artık hizmet veremezken birçok okul, fırın, market ve karakolda yok edildi.

yok-baskani-ozvar-filistinli-vatandaslar-icin-kapilari-acti-4819.jpg

Gazze'ye ulaştırılmak üzere hazırlanan yargım uçaklarının bölgeye ulaştırılmasının ardından YÖK Başkanı Erol Özvar' dan açıklama geldi.

gazze-ddkp-cover-1.jpg

"TÜRK YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARININ KAPILARI FİLİSTİNLİ ÖĞRENCİLERE VE AKADEMİSYENLERE AÇIK"

YÖK Başkanı Erol Özvar, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Türk yükseköğretim kurumlarının kapılarının, Filistinli akademisyen ve öğrencilere açık olduğunu ifade etti.

screenshot-7.jpg

Özvar, açıklamasında şu ifadelere yer verdi, "Türk yükseköğretim kurumlarının kapıları, Filistin halkının haklı mücadelesine verdikleri destek nedeniyle Batılı ülkelerde baskı altında kalan akademisyen ve üniversite öğrencilerine açık."

Haberankara.com

SONRAKİ HABER