Yoğun kar yağışına karşı aman dikkat! MGM Pazar günü için turuncu ve sarı kodlu uyarıları yayımladı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamalara göre Pazar günü için beklenen yoğun kar yağışına karşı vatandaşların dikkatli olması gerektiği ifade edildi.

Yoğun kar yağışına karşı aman dikkat! MGM Pazar günü için turuncu ve sarı kodlu uyarıları yayımladı

Bugün Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son açıklamalara göre kar yağışı nedeni ile 7 ilde sarı ve turuncu kodu uyarı verildiği öğrenildi. Bu çerçevede uyarının verildiği iller ve dikkat edilmesi gerekenler hakkında merak edilenler artmaya başladı.

METEOROLOJİ O İLLER İÇİN KAR YAĞIŞI UYARILARINDA BULUNDU!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından uyarının yapıldığı bölgeler şu şekilde duyuruldu;

Yoğun kar yağışına karşı aman dikkat! MGM Pazar günü için turuncu ve sarı kodlu uyarıları yayımladı

Doğu Anadolu'da beklenen yağışların 11.01.2024 Perşembe akşam saatlerinden itibaren Van ve Ağrı çevreleri ile Muş'un güneyi ve Siirt'in doğusunda kuvvetli kar (10-20 cm/12 saat kar yüksekliği), Bitlis ve Hakkari çevreleri ile Van'ın güneyi ve Şırnak'ın doğusunda yoğun kar (20 cm. üzeri kar yüksekliği) şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Kuvvetli ve yoğun kar yağışlarının 14.01.2024 Pazar günü akşam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi bekleniyor. Bölgede üç gün boyunca aralıklarla devam etmesi beklenen kar yağışı sebebi ile buzlanma, don olayı, kuvvetli rüzgarla birlikte tipi şeklinde kar yağışı, ulaşımda aksamalar ile dağlık kesimlerde ve dik yamaçlarda çığ tehlikesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

BUGÜN HAVA NASIL OLACAK?

Yapılan bu uyarının yanı sıra 14 ocak için havanın nasıl olacağına ilişkin, “Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun doğusu, Hatay, Sinop, Samsun, Ordu, Kilis, Şanlıurfa, Mardin, Siirt ve Batman çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle karla karışık yağmur ve kar, Güneydoğu Anadolu'da yağmur şeklinde görülecek yağışların, Siirt çevrelerinde kuvvetli yağmur, Hakkari ve Şırnak çevrelerinde yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Marmara ile iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer yoğun olmak üzere pus ve sis görüleceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunmaktadır.” şeklinde açıklamalara yer verildi.

SONRAKİ HABER