YKS yerleştirme sonuçları açıklandı! YKS ek tercihler ne zaman yapılacak?

ÖSYM, 2023 Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarının açıklandığını duyurdu. Sonuçların açıklanmasının ardından herhangi bir üniversiteye yerleşemeyen adaylar da ek tercihlerin ne zaman başlayacağını sorgulamaya başladı.

YKS yerleştirme sonuçları açıklandı! YKS ek tercihler ne zaman yapılacak?

YKS yerleştirme sonuçları açıklandı! YKS ek tercihler ne zaman yapılacak? - Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 2023 Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarının açıklandığını duyurdu. YKS sonuçlarına göre adaylardan alınan tercihlere göre, yerleştirme sonuçları açıklandı.

Adaylar, yerleştirme sonuçlarını T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle ÖSYM'ninhttps://sonuc.osym.gov.tr adresinden öğrenebilecek.

ÜNİVERSİTE KAYITLARI NE ZAMAN YAPILACAK?

Sonuçların açıklanmasının ardından üniversite kayıtlarının ne zaman olduğu ve ek tercihlerin hangi tarihlerde yapılacağı sorgulanmaya başladı. YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 28 Ağustos - 1 Eylül tarihleri arasında, elektronik kayıtlar ise 28 - 30 Ağustos tarihleri arasında yapılabilecek.

YKS EK TERCİHLERİNE NE ZAMAN, NASIL YAPILACAK?

Yükseköğretim programlarına kayıt işlemlerinin tamamlanmasının ardından üniversite boş kontenjanları ÖSYM'ye bildirilecek. Yükseköğretim programlarının 2023 YKS sonuçlarına göre yapılan genel yerleştirme işlemlerinin ardından boş kalan veya kaydolmama nedeniyle dolmayan kontenjanlarına ÖSYM tarafından merkezi olarak ek yerleştirme gerçekleştirilecek. Ek yerleştirme tarihleri henüz bilinmezken eylül ayı ortalarında yapılması bekleniyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER