YKS tercihi yapacakların dikkatine! Yarın son gün!

27 Temmuz'da başlayan YKS tercihleri için geri sayım başladı. Adaylar tercihlerini yarın saat 23.59'a kadar yapabilecek.

YKS tercihi yapacakların dikkatine! Yarın son gün!

27 Temmuz'da başlayan YKS tercih maratonunda sona yaklaşıldı. Adaylar tercihlerini yarın saat 23.59'a kadar yapma hakkına sahip olacak. Peki ama Adaylar tercihlerini nereden yapabilecek? Net bilgi paylaşımı gündeme geldi.

Kılavuzda yer alan kurallara göre adaylar TC kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'ninhttps://ais.osym.gov.tr adresinden ya da ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulaması üzerinden yapabilecek. Bilindiği üzere 2023-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu ÖSYM tarafından yayımlanmıştı. Tercih yapmaya hazırlanan adaylar ÖSYM tarafından yayınlanan kılavuzu baz alarak tercih yapacak.

haber8.jpg

ÖSYM,https://ais.osym.gov.tr adresinden tercihlerin nasıl yapılacağını ve detayları paylaştı. Tercih işlemleri paylaşılan bilgiler doğrultusunda yapılacak. Ayrıca başvuru merkezlerinden tercih işlemi yapılmayacak. Bunun dışında posta yoluyla gönderilen veya elden verilen tercih listeleri de geçerli sayılmayacak. Yalnızca elektronik ortamda yapılan tercihler geçerli olacak.

Daha fazla gündem haberi için ''Haberankara.com'' adresini takip edebilirsiniz.

SONRAKİ HABER