YKS tercihi yapacaklar buraya! Tercih tarihleri belli oldu!

17 ile 18 Haziran'da gerçekleşen Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın ardından gözler YKS tercih günlerine çevrilmişti. Tercih tarihi netlik kazandı ve detaylar belli oldu.

YKS tercihi yapacaklar buraya! Tercih tarihleri belli oldu!

Bilindiği üzere 17 ile 18 Haziran tarihleri arasında Yükseköğretim Kurumları Sınavı yapılmıştı. Bunun ile birlikte 3 buçuk milyondan fazla aday sınava girdikten sonra tercih yapacakları tarihe odaklandı. Peki ama tercih takvimi netlik kazandı mı? Tercihler hangi tarih aralığında yapılacak?

ykss1.jpg

TERCİHLER BUGÜN BAŞLADI!

yks2.jpg

YKS sınavının ardından 20 Temmuz tarihinde sınav sonuçları açıklandı ve gözler ise tercihlere çevrilmişti. Bunun ardından ise adaylar puan ve sıralamalarını göz önünde bulundurarak 27 Temmuz - 8 Ağustos tarihleri arasında tercih işlemlerini gerçekleştirebilecek.

GÖZLER ÖSYM'YE ÇEVRİLDİ

Tercih tarihlerinin netlik kazanmasının ardından ise Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi bugün tercih kılavuzunu yayımlayacak.

yks3i.jpg

Bunun ile birlikte adaylar ise tercih kılavuzunu baz alarak puan ve sıralamalarını göz önünde bulundurarak 8 Ağustos tarihine kadar tercih yapabilecek. 2023-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu da bilindiği üzere ön bilgi amacı ile yayımlanmıştı.

SONRAKİ HABER