YKS tercih yapacakların dikkatine o üniversitelerde yeni bölümler açıldı!

YKS tercihleri için geri sayım başladı. Tercih yapmaya hazırlanan öğrenciler ise hangi üniversitede hangi bölümlerin olduğunu araştırmaya koyuldu.

YKS tercih yapacakların dikkatine o üniversitelerde yeni bölümler açıldı!

Yarın YKS tercihleri için son tarih olarak açıklanırken adaylar ise hangi üniversitede hangi bölümlerin olduğunu araştırmaya koyuldu. Peki ama yeni açıklan bölümler hangileri ve hangi üniversitede bulunuyor? Adaylar bu sorulara cevap arıyor.

habe12.jpg

YÖK ile Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanlığı arasında imzalanan Siber Güvenlik Eğitimi İş Birliği Protokolü kapsamında yeni bir projeye imza atıldı. Bu hususta Ankara Üniversitesi başta olmak üzere Ege Üniversitesi, Gebze Teknik Üniversitesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi bünyesinde Siber Güvenlik Meslek Yüksekokulları alanı açıldı. Bu alana bu sene alım yapılacak.

haber13.jpg

Ayrıca Akara Üniversitesi Kalecik Meslek Yüksekokulu bünyesinde bağcılık ve bağ ürünleri teknolojisi bölümü bu sene alım yapacak. Yeni bölüm açıp alım yapacak olan üniversiteler arasında 19 Mayıs Üniversitesi de yer alıyor. Bu üniversitede Kenevir Dokuma Tezgahtarlığı bölümü açıldı.

hber14.jpg

Pamukkale Üniversitesi Serinhisar Meslek Yüksekokulu bünyesinde bıçakçılık ve el aletleri üretim teknolojisi başta olmak üzere İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa bünyesinde de sanal ve artırılmış gerçeklik ön lisans programları bu sene eğitim verecek.

Daha fazla gündem haberi için ''Haberankara.com'' adresini takip edebilirsiniz.

SONRAKİ HABER