YKS Tercih robotu nasıl kullanılır, neye dikkat edilir, tercihler ne zaman yapılacak

Üniversite sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından adaylarda yeni bir heyecan başladı. Puanını ve sınavını öğrenen adaylar tercih robotu adı verilen online siteler üzerinden kendilerine en uygun üniversiteleri görme çabası içine girdi.

YKS Tercih robotu nasıl kullanılır, neye dikkat edilir, tercihler ne zaman yapılacak

Her sene olduğu gibi bu senede lise mezunu öğrencilere özel olarak düzenlenen YKS sınavına katılım yüksek oldu. Milyonlarca adayın girdiği sınav sonrasında bugünden itibaren yeni bir dönem başladı. Adaylar sonuçlarının internet üzerinden kendilerine tebliğ edilmesinin ardından tercih hazırlıklarına start verdi.

Bu kapsamda sabahın erken saatlerinde yapılan açıklamanın ardından üniversite tercih robotu siteleri yeniden gündem oldu. Bir çok site arasında en yüksek ilgi gösterilen sitelerden birisi YÖK Atlas tercih robotu oldu.

TERCİH ROBOTU NASIL KULLANILIYOR?

Devlet kurumu olmasından dolayı verilerine ve gösterdiği sonuçlara daha fazla ilgi gösterildiği düşünülen YÖK Atlas Tercih robotunda adaylar puanlarına ve sınavlarına yakın bir aralığı ve diğer ölçütlerdeki bilgileri girerek kendi derecelerine en yakın üniversiteleri görüntüleyebiliyorlar.

YKS tercihlerinin ne zaman yapılacağına dair şu anda resmi bir açıklama bulunmuyor. Geçen yıl aynı sınav için Temmuz sonu ve Ağustos başını kapsayan dönemin tercih dönemi olarak ilan edilmesi bu dönemde de benzer bir sürenin baz alınmasını akıllara getirdi.

ADAYLAR ARAŞTIRMALARINI SÜRDÜRÜYOR

Konu ile ilgili ÖSYM öğrencilere bilgilendirme yapmayı sürdürüyor. Adaylarda bir yandan puanlarına uygun olan üniversitelerin hangileri olabileceğine dair araştırmalarda bulunuyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER