YKS sonuçları açıklandı! DGS sonuçları da açıklanacak!

ÖSYM tarafından açıklanan YKS sonuçlarının ardından Dikey Geçiş Sınavı(DGS)'ye ilişkin aramalar da hız kazandı. Peki 2023 DGS sonuçları ne zaman açıklanacak?

YKS sonuçları açıklandı! DGS sonuçları da açıklanacak!

YKS sonuçları açıklandı! DGS sonuçları da açıklanacak!- Milyonlarca üniversite adayının heyecanla beklediği YKS 2023 sonuçlarının ÖSYM tarafından açıklanmasıyla geçtiğimiz Pazar günü gerçekleştirilen Dikey Geçiş Sınavı(DGS)'ye ilişkin aramalar da hız kazandı. Böylelikle ÖSYM tarafından düzenlenen sınava iştirak eden binlerce öğrenci, 16 Temmuz'da gerçekleştirilen DGS'nin sonuçlarının ne zaman duyurulacağı ve nasıl sorgulanacağına dair aramalar yapıyor. Peki DGS 2023 ne zaman açıklanacak?

DGS SINAVININ SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2023?

YKS sonuçlarının bugün itibarıyla erişime açılmasıyla ne zaman açıklanacağı merak edilen DGS sınavının da açıklanacağı tarih belli oldu. Böylelikle ÖSYM tarafından açıklanacak olan 2023-DGS sonuçları 11 Ağustos tarihinde sınava giren adayların erişimine açılacak.

DGS SONUÇLARI NEREDEN ÖĞRENİLİR?

DGS sınav sonuçlarını sorgulatmak isteyen adaylar ise ÖSYM'nin resmi internet sitesi üzerinden ("https://sonuc.osym.gov.tr") internet adresi üzerinden sonuçları öğrenebilecek.

YKS SONUÇLARI ERİŞİME AÇILDI

Öte yandan YKS sonuçları 20 Temmuz 2023 Perşembe günü erişime açıldı. Adaylara sonuç bilgi kağıdı gönderilmeyecek. Sınav sonucunu öğrenmek isteyen adaylar ÖSYM’nin ''https://sonuc.osym.gov.tr'' internet adresinden veya mobil uygulamasından öğrenebilecek.

DGS SINAVI NEDİR?

ÖSYM tarafından düzenlenen Dikey Geçiş Sınavı (DGS) 2 yıllık ön lisans eğitimlerini 4 yıllık lisans programına tamamlamak isteyen adaylar için düzenlenen bir sınavdır. Adaylar sınavda 60 sözel 60 sayısal olarak toplamda 120 soru için 150 dakika ter döküyor.

DGS'de ön lisans programlarında kazanılan bilgi ve becerileri ölçmeye yönelik olmaktadır. Test soruları, farklı alanlardan gelen yükseköğretim kurumu mezunlarının cevaplayabilecekleri nitelikte olmaktadır. Sınavda 4 yanlış 1 doğruyu götürmekle beraber, yanlışlar ilgili bölümün doğrularını götürmektedir. DGS yılda 1 kere olmak şartıyla genellikle yılın Temmuz veya Ağustos aylarında yapılıyor.

SONRAKİ HABER