YKS puanları ve sıralamaları ne zaman belli olacak, tercihler ne zaman yapılacak?

YKS'nin sona ermesi beraber puanların ne zaman açıklanacağı ve tercihlerin ne zaman başlayacağı merak konusu oldu. Bu çerçevede araştırmalar devam ederken YKS takvimine dair detayları derledik.

YKS puanları ve sıralamaları ne zaman belli olacak, tercihler ne zaman yapılacak?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından her yıl uygulanan ve milyonlarca öğrencinin katılım sağladığı Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) 8 - 9 Haziran tarihlerinde sona erdi. YKS'nin sona ermesi ile beraber adaylar bu kez sonuçların açıklanacağı tarihe odaklandı.

Bu seneki üniversite sınavı tamamlandı. Üç ayrı oturumda uygulanan YKS’nin ilk oturumu Temel Yeterlilik Testi (TYT), ikinci oturumu Alan Yeterlilik Testi (AYT), üçüncü oturumu ise Yabancı Dil Testi (YDT) oldu. ÖSYM tarafından uygulanan YKS’nin sonuç tarihi de ÖSYM tarafından belirlenirken ''YKS puanları ve sıralamaları ne zaman belli olacak, tercihler ne zaman yapılacak?'' sorusuna da yanıt aranmaya başladı.

YKS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Üniversite adayları YKS sonuçlarının ne zaman açıklanacağı sorusuna yanıt aramaya başladı. 2024 Yılının Temel Yeterlilik Testi (TYT) 8 Haziran’da, Alan Yeterlilik Testi ve Yabancı Dil Testi 9 Haziran’da uygulandı. Sınav sonrasında YKS soru kitapçığı ve cevap anahtarı yayımlandı.

YKS puanları ve sıralamaları ne zaman belli olacak, tercihler ne zaman yapılacak?

Üniversite adayları YKS netlerini hesaplayarak puan hesaplama işlemlerine başladı. Üniversitelere yerleşebilmek için önem teşkil eden YKS başarı puanı ve sıralaması için sabırsızlıkla beklemeye başladılar. ÖSYM takvimine göre;

YKS sonuçları 17 Temmuz 2024 tarihinde açıklanacak ve TYT - AYT - YDT sonuçları da aynı anda duyurulacak. YKS sonuçları ÖSYM'ni sonuç sayfasından duyurulacak. Öğrenci girişi yapılarak sonuç bilgilerine erişim sağlanacak.

SONRAKİ HABER