YKS geç başvuruları ne zaman başlıyor? YKS Başvuruları nereden yapılır

Üniversiteye hazırlanan adayların Haziran ayında gireceği Yükseköğretim Kurumları Sınavına (YKS) girmek için son şans olan geç başvuru döneminin başlayacağı tarih belli oldu. Sınava girmek isteyen adaylar geç başvuru dönemi hakkında araştırma yapmaya başladı.

YKS geç başvuruları ne zaman başlıyor? YKS Başvuruları nereden yapılır

Her yıl milyonlarca adayın girdiği YKS sınavlarına bu yılda çok büyük bir katılımın sağlanması bekleniyor. 3 milyondan fazla adayın başvuru yaptığı YKS sınavına normal başvuru döneminde başvuru yapmayı tercih etmeyip sonradan kararından dönen ya da süreyi kaçırdığı için başvuru yapamayan adaylar için son fırsat dönemi olan geç başvuru dönemi başlıyor.

YÜZDE 50 DAHA ZAMLI

Normal başvuru sürecine ek olarak adayların bu dönemde yüzde 50 oranında daha zamlı olarak sınav giriş ücreti yatıracağı bu dönem yarın başlıyor. Söz konusu YKS geç başvuru dönemi yarından itibaren 3 gün sürecek. 7 Mart günü sona erecek başvurular ile ilgili süreci yakından takip eden adaylar süreci yakından takip ediyor.

YKS geç başvuruları ne zaman başlıyor? YKS Başvuruları nereden yapılır

Belirlenen zamanın başlamasının ardından adayların 8-9 Haziran 2024 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan sınavlarda her bir oturum için 442 TL ödeyecek. ÖSYM tarafından yapılan bilgilendirme açıklamasının ardından geç başvuru döneminde sınava girmek için başvuru yapmak isteyen vatandaşlar yarını beklemeye başladı.

BAŞVURULAR ÖSYM İNTERNET SİTESİNDEN YAPILACAK

5 Mart 2024 tarihinden itibaren vatandaşlar belirtilen ÖSYM aday işlemleri sistemi (AİS) üzerinden başvuru işlemlerini tamamlayabilecek. Milyonlarca adayın gireceği sınavın sonucunun ne zaman belli olacağına dair sınavın ardından bir açıklamanın yapılması bekleniyor.

SONRAKİ HABER