YKS ek yerleştirme tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

YKS ek yerleştirme sonuçları sınava giren adayların gündeminde yer alıyor. YKS ek yerleştirme sonuçlarına ilişkin ÖSYM'nin açıklamaları takip edilirken konu hakkında bilgi sahibi olmak isteyenler de araştırmalarını sürdürüyor.

YKS ek yerleştirme tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

Üniversite hayali kuran milyonlar, haziran ayında Ölçe, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapıla Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda (YKS) ter döktü. YKS sonuçlarının açıklanması ve tercihlerin alınması ile beraber yerleştirme sonuçları da açıklandı. Herhangi bir programa yerleşemeyen adaylar ise ek tercihler için araştırmalarını sürdürmeye başladı.

Bu çerçevede ''YKS ek yerleştirme tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?'' sorusuna da yanıt aranmaya başladı. YKS ek yerleştirme tercih başvuruları 6 Eylül tarihinde başlarken herhangi bir programa yerleşemeyen adaylar 11 Eylül'e kadar ek tercih işlemlerini gerçekleştirebilecek. Dolayısıyla ''YKS ek tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?'' sorusu da gündemdeki yerini aldı.

YKS ek yerleştirme tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

YKS EK TERCİH YERLEŞTİRME SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

2024 - 2025 öğretim yılı için yükseköğretim programlarına ek yerleştirme işlemleri, ÖSYM tarafından yapılıyor. Adaylar, YKS ek tercihlerini 11 Eylül Çarşamba gününe 23.59'a kadar tamamlayabilecek. Bu kapsamda YKS ek tercih sonuçlarının açıklanacağı tarih araştırma konusu olurken henüz net tarih paylaşılmadı. Ancak YKS ek tercih sonuçlarının eylül ayının son haftasında açıklanması bekleniyor.

SONRAKİ HABER