YKS ek tercih ücreti ne kadar, kaç TL?

YKS ek tercihler için dün akşam saatlerinde ÖSYM tarafından beklenen açıklama geldi. Bugün sat 14.30 itibarıyla YKS ek tercihler alınmaya başlanacak. Peki, YKS ek tercih paralı mı, kaç TL? YKS ek tercih ücreti yatırılmazsa ne olur?

YKS ek tercih ücreti ne kadar, kaç TL?

YKS ilk tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından bir programa yerleşemeyen adaylar ek tercih araştırmasına başladı. Üniversite kayıtları tamamlandıktan sonra bölümlerde kalan boş kontenjanlar belli oluyor. YKS ek tercih işlemleri de bu aşamadan sonra başlıyor.

YKS EK TERCİHLER NE ZAMAN BAŞLIYOR?

ÖSYM’nin açıklamasından sonra YKS ek tercih tarihleri belli oldu. Buna göre YKS ek tercih işlemleri 6 Eylül 2024 saat 14.30’da başlayacak ve 11 Eylül 23.59’da sona erecek.

YKS EK TERCİH ÜCRETİ NE KADAR, KAÇ TL?

YKS ek tercih ücreti 80 TL olarak açıklandı. Ek yerleştirme ücreti en geç 12 Eylül 23.59’a kadar yatırılması gerekiyor. Yerleştirme ücretini yatırmayan adaylar ek yerleştirme için yapmış oldukları tercihler geçersiz sayılacak. Yerleştirme işlemine de alınmayacak. Bu sebeple adayların tercih işlemlerinin yapılabilmesi için YKS ek tercih ücretini kesinlikle yatırması gerekiyor.

YKS EK TERCİH NASIL YAPILACAK?

Adaylar YKS için ek tercih yapacaklarsa en geç 6 Eylül 23.59’a kadar tercihlerini tamamlaması gerekiyor. ÖSYM’nin AİS sitesi üzerinden tercih işlemleri yapılacak. İsteyen adaylar tercihlerini mobil uygulama üzerinden de bireysel bir şekilde yapabilecek.

İlk yerleştirmede bir programa yerleşen adaylar yeniden tercih yapamayacak. Ek tercihler bir programa yerleşemeyen ve ilk tercihte tercih yapmayan adaylar için yapılacak.

YKS EK TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

YKS ek tercih sonuçlarının ne zaman açıklanacağı henüz belli değil. Ancak sonuçların en geç eylül ayının son haftasına kadar açıklanması bekleniyor. Sonuçlara ilişkin ÖSYM resmi sitesi ve sosyal medya hesapları üzerinden duyuru yapıyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER