YKS ek tercih ne zaman? YKS 2. ek tercih başladı mı?

YKS tercihlerinin açıklanmasının sonrasında ilk tercihte bir yere yerleşemeyenler YKS ek tercih araştırması yapıyor. YKS 2. tercih başladı mı, ne zaman başlayacak? Yerleştirme sonuçlarına göre üniversite kayıtları 19 - 23 Ağustos tarihleri arasında tamamlandı.

YKS ek tercih ne zaman? YKS 2. ek tercih başladı mı?

YKS 2. ek tercihler için geri sayım başladı. Üniversite sonuçlarının açıklanması sonrasında kayıt hakkı kazananlar için kayıtlar 19 – 23 Ağustos tarihleri arasında yapıldı. Üniversiteler boş kontenjanları YÖK’e bildirmesi sonrasında YKS e. Ek tercihler başlayacak.

ADAYLAR İÇİN YENİ FIRSAT

Konuya ilişkin YÖK Başkanı Erol Özvar, yaptığı açıklamasında ek tercih sürecinin yerleşemeyen adaylar için yeni bir fırsat olabileceğinin altını çizdi. Bunun üzerine yerleşemeyen binlerce genç 2. ek tercih sürecini araştırmaya başladı. ÖSYM YKS 2. Tercih yerleştirme kılavuzu ne zaman yayınlanacak, başvurular başladı mı?

23 AĞUSTOS CUMA GÜNÜ KAYITLAR BİTTİ

Üniversite 2. Yerleştirme takvimi tercih yapacak adaylar tarafından merak ediliyor. 19 Ağustos ile 23 Ağustos Cuma günleri arasında kayıtlarını yaptıran öğrencilerinin sayısının belli olmasından sonra ek tercih için süreç başlayacak. Başvuru tarihi ve kılavuz bilgisi ÖSYM tarafından yayımlanacak.

Başkan Özvar, ek tercih için yaptığı açıklamasında, “Ek tercih süreci, yerleşemeyen adaylar için ikinci fırsat olacak. Adaylarımızın bu fırsatı en iyi şekilde değerlendireceğine inanıyorum” ifadesini kullandı.

YKS EK TERCİH NE ZAMAN?

YKS ek tercihler için henüz tarih açıklaması yapılmadı. 2023 yılı içerisinde ek tercihler Eylül ayında yapılmıştı. Boş kontenjanların ÖSYM’ye bildirilmesinin arından kılavuz hazırlanacak ve 2. Ek tercih yapacak adaylar için duyurulacak. Bu yıl da ek tercihlerin benzer tarihlerde yapılması bekleniyor.

Öte yandan YÖK, kayıt yaptıramayan öğrencilere 2 Eylül Pazartesi gününe kadar mazeretli kayıt hakkı verdi. Mazeretli kayıtlar 26 ağustos – 2 Eylül tarihleri arasında yapılacak.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER