YKS ek tercih işlemleri başlıyor

YKS ek tercih işlemleri için ÖSYM tercih işlemleri kılavuzunu yayımladı. Peki, YKs ek tercihler hangi tarihler arasında alınacak, tercihler nereden yapılacak?

YKS ek tercih işlemleri başlıyor

YKS ek tercih için ÖSYM’den beklenen açıklama geldi. Yapılan açıklamaya göre 024 YKS tercih sonuçlarına göre bir üniversiteye yerleşemeyen öğrenciler için ek tercih kılavuzu yayımlandı. 2024 YKS ek tercihler ne zaman başlayacak?

2024 YKS ek tercihlerin ne zaman başlayacağı merak konusu oldu. İlk tercih sonuçlarında bir programa yerleşemeyen öğrenciler için ikinci hak tanınacak. Ancak daha önce bir programa yerleşen öğrenciler YKS ek tercihten faydalanamayacak.

YKS EK TERCİHLER NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

YKS sonuçlarına göre 2024 2025 YKS ek tercih işlemi yarın saat 14.30’da başlayacak. Adaylar 11 Eylül 23.59 tarihine kadar ek tercihlerini tamamlayacak. YKS ek tercihler ÖSYM’nin web sitesi üzerinden yapılacak.

İLK TERCİHTE YERLEŞENLER EK TERCİH YAPABİLİR Mİ?

YKS ilk tercihinde bir programa yerleşen adaylar yeniden tercih yapıp yapamayacaklarını merak ediyor. merkezi yerleştirmede bir programa yerleşen adaylar ek yerleştirme için işlem yapamayacak. Herhangi bir üniversiteye yerleşemeyen adaylar ek tercih işleminden yararlanabilecek.

YKS ek tercihler 6 Eylül saat 14.30 ile 11 Eylül 23.59 tarihleri arasında online olarak yapılacak.

YKS EK TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

YKS ek tercih yapacak adaylar sonuçların ne zaman açıklanacağını merak ediyor. YKS sonuçlarına göre 2024 – 2025 öğretim yılı için bir yükseköğretim programına yerleşemeyen öğrenciler için 6 Eylül – 11 Eylül tarihleri arasında ek tercihler alınacak. Tercih sonuçlarının da en geç bu ay sonuna kadar açıklanması bekleniyor. Adaylar ek tercih işlemlerini ÖSYM’nin yayımladığı kılavuza göre gerçekleştirmesi gerekecek.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER