YKS ek tercih başladı mı, ne zaman ve nasıl yapılır, tercih ücreti ne kadar?

İstedikleri üniversitenin kapısından içeri girmek için uzun bir süredir ter döken öğrenciler, tercih sonuçlarının açıklanması ile rahat bir nefes aldı. İlk tercihlerinin ardından herhangi bir bölüme yerleşemeyenler için de ek tercih süreci merak edildi.

YKS ek tercih başladı mı, ne zaman ve nasıl yapılır, tercih ücreti ne kadar?

YKS ek tercih başladı mı, ne zaman ve nasıl yapılır, tercih ücreti ne kadar? - Ülkemizde haziran ayında Ölçe, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercih süreci sona ererken beklenen sonuçlar da açıklandı. Tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından milyonlarca öğrenci istediği bir üniversiteye yerleşmeye hak kazanırken yerleşemeyen öğrenciler de ek tercihleri bekliyor.

YKS ek tercih tarihleri bekleniyor. YKS ek tercihte bulunacak adaylar, YKS ek tercih kılavuzu hakkında bilgi almak istiyor. ÖSYM tarafından yayımlanacak olan YKS ek tercih kılavuzunda şartlar ve ücret gibi detaylar belli olacak. Bununla beraber ''YKS ek tercih tarihleri ne zaman belli olur? YKS ek tercih nasıl yapılır?'' sorusuna yanıt aranmaya başladı.

YKS EK TERCİH KILAVUZU 2023 NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

2023 - 2024 Eğitim yılının YKS ek tercih işlemleri sabırsızlıkla bekleniyor. YKS tercih sonuçları sonrasında üniversite kayıtları 28 Ağustos'ta başlayacak. 1 Eylül'e kadar devam edecek olan üniversite kayıtları ardından YKS ek tercih sürecine geçilecek. Üniversitelerde boş kalan kontenjanlara göre açılacak olan YKS ek tercih işlemleri için bekleyiş de devam ediyor.

YKS ek tercih kılavuzu ise henüz yayımlanmadı. ÖSYM tarafından YKS ek tercih kılavuzu yayımlandığındaHaberankara.com adresinde yer alacak.

YKS EK TERCİH NE ZAMAN, ÜCRETİ NE KADAR?

YKS ek tercih tarihleri henüz açıklanmadı. Üniversite kayıt işlemleri sona erdikten sonra YKS ek tercihlerinin yapılması bekleniyor. YKS ek tercih ücreti ise kılavuz yayımlandığında belli olacak.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER