YKS boş kalan kontenjanlar belli oldu mu?

YKS boş kalan kontenjanlar ve 2-4 yıllık üniversite taban puanları araştırılıyor. Üniversite tercih sonuçlarının geçtiğimiz günlerde erişime açılmasının ardından sorgulama işlemleri artarken merak edilenler de YÖK Atlas üzerinden duyuruluyor.

YKS boş kalan kontenjanlar belli oldu mu?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercih sonuçlarının açıklaması ile beraber gözler bu kez boş kontenjanlara çevrildi. YKS boş kontenjanlar araştırılmaya devam ederken ''YÖK Atlas 2 ve 4 yıllık üniversitelerin YKS taban puanları, boş kalan kontenjanlar nedir?'' sorularına da yanıt aranmaya başladı.

Üniversite tercih sonuçlarının geçtiğimiz günlerde erişime açılmasının ardından ek tercih süreci için geri sayım başladı. 2024 YKS sonuçlarına göre üniversite yerleştirme işlemleri sona erdi. Bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 19 - 23 Ağustos tarihleri arasında, elektronik kayıtlar ise 19 - 21 Ağustos arasında yapılacak. Kayıt işlemlerinin son günlerine gelinirken YKS ek tercih sürecine de kısa bir süre kaldı. Bu kapsamda YKS ek tercih kılavuzu 2024 ile 2 yıllık ve 4 yıllık üniversite boş kontenjan listesi araştırılıyor.

YKS boş kalan kontenjanlar belli oldu mu?

2024 YKS BOŞ KALAN KONTENJANLAR BELLİ OLDU MU?

Yükseköğretim Kurulundan (YÖK) 2024 YKS yerleştirme sonuçlarına ilişkin açıklama yapıldı. Söz konusu açıklamada 2024 YKS yerleştirme sonuçlarına göre toplam 1 milyon 21 bin 986 kontenjanın 987 bin 388'ine yerleştirme yapıldığı belirtildi. YKS boş kontenjanların net rakamı ise henüz belli olmadı. Yükseköğretim programlarına kayıt işlemleri 23 Ağustos'ta tamamlandıktan sonra YKS boş kontenjanlar üniversitelerce ÖSYM'ye bildirilecek ve ardından ek tercihler alınacak.

SONRAKİ HABER