YKS başvurusu nasıl yapılır, başvuru ücreti ne kadar, son başvuru tarihi nedir?

Üniversite sınavı için geri sayıma başlayan adaylar başvuruların alınmaya başlaması ile birlikte son başvuru tarihi için araştırmalarına başladı. Son başvuru tarihlerine ilişkin bilgi sahibi olunmak isterken bir yandan da başvuru ücreti araştırılıyor.

YKS başvurusu nasıl yapılır, başvuru ücreti ne kadar, son başvuru tarihi nedir?

Üniversite sınavına dair merak edilenler arttı. Şubat ayına girmemizle beraber üniversite sınavına girecek olan adaylar hem sınav için geri sayıma başladı hem de çalışmalarını hızlandırdı. Hedeflediği üniversitede istediği bölüme girmeye hak kazanmak üzere çalışmalarını sürdüren adaylar 2024 yılı Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) için hazırlıklarına devam ediyor.

YKS başvurularının alınmaya başlaması ile birlikte merak edilenler attı. 2024 YKS için hazırlanan adaylar, başvuruların ne zaman sona ereceğini araştırıyor. Bu çerçevede ‘’YKS başvuru son tarih ne zaman, 2024 YKS başvurusu nasıl yapılır, başvuru ücreti ne kadar?'' gibi sorulara yanıt aranırken merak edilenler ÖSYM'den gelen açıklama ile netleşti.

2024 YKS BAŞVURU SON TARİH NEDİR?

YKS üç ayrı oturumda tamamlanıyor. İlk oturum Temel Yeterlilik Testi (TYT), ikinci oturum Alan Yeterlilik Testi (AYT), üçüncü oturum ise Yabancı Dil Testi (YDT) olarak gerçekleşiyor. Üniversite hedefi olanlar sınav hazırlığına devam ederken YKS başvurusu ile ilgili tarihler merak ediliyor.

YKS başvurusu nasıl yapılır, başvuru ücreti ne kadar, son başvuru tarihi nedir?

YKS oturumları (TYT, AYT, YDT) başvuru işlemleri 1 - 26 Şubat 2024 tarihleri arasında alınacak. 2024 YKS geç başvuru tarihi 5 - 7 Mart 2024 tarihlerinde alınacak.

2024 YKS BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

YKS 2024 başvuru ücreti her oturum için 295 TL olarak belirlendi. YKS başvuru işlemi ÖSYM'nin Aday İşlemleri Sistemi'ne giriş yapılarak, gerekli bilgiler doldurulduğunda ve ücret ödendiğinde tamamlanıyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER